Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Biele srdce ocenilo dobré srdcia našich sestier. Najvyššie ocenenie si prevzala aj sestra levočskej nemocnice

22.5.2023

Pre niekoho bežný deň, pre sestry, ktoré bez ohľadu na to, či je deň, či noc, bežný deň alebo sviatok pracujú s plným nasadením, viac než výnimočný. Piatok 19. mája patril v Senci slávnostnému galavečeru a odovzdávaniu prestížneho ocenenia Biele srdce, ktoré sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Až sedem ocenení získali sestry, ktoré pôsobia v zdravotníckych zariadeniach Skupiny AGEL. Medzi nimi aj Katarína Baranová, sestra oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Nemocnice AGEL Levoča.

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala už po 16.  krát výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky tie obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctva, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva sa stretli, aby si v mene všetkých svojich kolegýň prevzali ocenenia. Nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva sú od nepamäti, no posledné roky ukázali, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.

A čo na svoje ocenenie hovorí samotná ocenená? ,, Spomínam si, že keď bola malé dievčatko a moja teta pracovala v nemocnici, tak som tam chodievala. Vždy som sa obzerala za zdravotnými sestrami a veľmi sa mi to páčilo. Ocenenie Biele srdce je pre mňa ako odmena za celoživotnú prácu. Som večný optimista a rada sa smejem. Keď mi kolegyňa Magdaléna Lesňáková povedala, že som nominovaná na toto ocenenie, tak som sa jej len do telefónu chichúňala a vravela: „To nemyslíš vážne, že sestru z Levoče vezmú na oceňovanie do Bratislavy a Senca.“ Keď mi prišla správa, že som toto ocenenie získala, skutočne ma to prekvapilo. Moje deti mi na to povedali. „Ale mami, ty si to zaslúžiš.“ S malým odstupom času som to s hrdosťou prijala. Stále však tomu nemôžem uveriť a moja emócia sa nedá opísať ani slovami. Je to pre mňa nádherný mesiac, pretože sa mi 15. mája narodila aj piata vnučka. Je to pre mňa šťastie a radosť. Napĺňa ma moja rodina a práca, a to napriek tomu, že už rok v dôchodkovom veku. Do práce chodím stále veľmi rada a skutočne ma to baví.“

,,V prvom rade patrí poďakovanie SKSaPA za organizáciu tohto slávnostného galavečera. ,,Biele srdce je definované ako ocenenie,  vyjadrujúce charakter starostlivosti, vedomosti a humanitu, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva. Rada by som všetkým sestrám a pôrodným asistentkám poďakovala za  silu, odhodlanie, námahu, profesionalitu a trpezlivosť, ktorú vkladajú do každodennej práce, za entuziazmus a vôľu, s ktorými zvládajú často veľmi náročné situácie. A tiež za veľké srdce,  ktoré riadi prácu vašich rúk. Sme to my, ktoré sme s pacientom a jeho ťažkými životnými situáciami tvárou v tvár, neraz dni aj týždne. Sestry sú prítomné v tých najcennejších a neraz aj najtragickejších chvíľach v živote. Denne pri našej práci vidíme nádej a odvahu, radosť a zúfalstvo, bolesť a utrpenie, život i jeho koniec. A to je nesmierne vyčerpávajúce,“ uviedla PhDr. Jana Ondrišová, MPH, riaditeľka Odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti AGEL SK.

Späť