Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Motorkári opäť darovali najvzácnejšiu tekutinu

25.4.2023

Motorkári z levočského klubu Nordic Eagles prišli opäť darovať krv do Nemocnice AGEL Levoča. Transfúziologické oddelenie privítalo motorkárov z klubu, ich priateľov a iných darcov. Do levočskej nemocnice tak pritieklo 5 850 ml krvi. Darovanie krvi je dobrovoľný a bezplatný proces, ktorý môže zachrániť mnoho životov.

„Krvi nie je nikdy dosť a niektorí motorkárski darcovia u nás neboli po prvýkrát. V roku 2021 sme sa prvýkrát zapojili do projektu „Som tvoja krv, zachránim ti život“, ktorý bol spustený aj v iných nemocniciach siete AGEL. Cieľom bolo poukázať na dôležitosť darovania krvi a v tomto období poukázať aj na zraniteľnosť „prilbovaných“ účastníkov cestnej premávky, ktorí sú jej neodmysliteľnou súčasťou. Sme nesmierne radi, že sa túto pomaly tradíciu podarilo udržať a motorkári prišli darovať krv opäť. Ostatní záujemcovia môžu prísť na oddelenie darovať krv pravidelne v utorky a štvrtky od 7.00 hod.,“ vraví primár transfúzneho oddelenia, krvnej banky a hematologickej ambulancie, MUDr. Rastislav Osif.  

Darovanie krvi je bezpečné a nemá negatívny vplyv na zdravie darcu. Pred darovaním krvi sa robí zdravotná prehliadka, ktorá zabezpečuje, že darovanie krvi nie je škodlivé ani pre príjemcu krvi. „Darovanie krvi spája všetkých, ktorí chcú nezištne pomôcť zachraňovať životy. Tešíme sa zo všetkých nových darcov aj darcov veteránov, ktorí k nám chodievajú pravidelne. Všetkých radi privítame na našom oddelení  v utorky a štvrtky od 7.00 hod.,“ dodáva primár MUDr. Rastislav Osif.

Späť