Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V levočskej nemocnici sa konal regionálny sesterský seminár

1.3.2023

V Nemocnica AGEL Levoča sa začiatkom týždňa konal regionálny sesterský seminár. Odborné podujatie bolo organizované pod záštitou Vzdelávacieho, vedeckého a výskumného inštitútu AGEL n.o., Nemocnice AGEL Levoča a Regionálnej komory Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek so sídlom v Levoči. Hlavnou témou odborného seminára boli špecifiká práce zdravotníckeho pracovníka v pediatrii a neurológii.

Vzdelávanie je súčasťou výkonu povolania sestry, zdravotníckeho asistenta/praktickej sestry, či sanitára. „Vzdelávame sa na základe celosvetového napredovania v oblasti zdravia, v oblasti výskumu v ošetrovateľstve ako samostatného vedného odboru. V našej nemocnici sa 27. februára konal Regionálny sesterský seminár. Pre sestry, praktické sestry/asistentov a sanitárov je permanentné vzdelávania v rámci odboru nevyhnutnou súčasťou. Sme veľmi radi, že sa s priaznivejšou epidemiologickou situáciou môžu tieto podujatia uskutočniť nielen v online forme,“ hovorí námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť levočskej nemocnice PhDr. Anna Rybková, dipl. sestra.

Regionálneho seminára s názvom „Špecifiká práce zdravotníckeho pracovníka v pediatrii a neurológii“ sa zúčastnilo vyše 40 zdravotníkov z levočskej nemocnice a okolia. Celkovo odznelo 6 odborných prednášok na témy: Rotavírusové infekcie u detí, Intoxikácie v detskom veku, Ošetrovateľská starostlivosť o dieťa s hypomielizačnou leukodystrofiou, Komplexná ošetrovateľská starostlivosť o pacienta s Parkinsonovou chorobou, Polyradikoloneuritída – Gulain-Barrého syndróm a ošetrovanie pacienta, Onkologické ochorenie, starostlivosť o pacienta a vplyv na ošetrovateľský personál.

Späť