Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočskí zdravotníci vybojovali na benefičnom turnaji prvé miesto. Svojim pacientom tak pomáhajú aj mimo zdravotníckeho zariadenia

5.1.2023

Obdobie vianočných sviatkov sa nieslo v duchu pomoci a spolupatričnosti. Zdravotníci Nemocnice AGEL Levoča sa v závere roka zúčastnili vianočného benefičného florbalového turnaja s posolstvom „Naša pomoc vyhráva“. Tím levočskej nemocnice v turnaji vybojoval prvé miesto a spolu s finančným výťažkom zo zbierky tak pomohol detským pacientom. Táto finančná pomoc bola venovaná deťom so zdravotným znevýhodnením, aby mohli absolvovať rehabilitačný pobyt v regeneračno-terapeuticko-vzdelávacom centre v Prešove.

„Tento turnaj nikto neprehrá.“ Také bolo heslo vianočného benefičného florbalové turnaja, vďaka ktorému poputuje pomoc pre tých, ktorí to potrebujú. Turnaj organizovaný pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja PaedDr. Milana Majerského PhD. sa konal 28. 12. 2022 v mestskej športovej hale na sídlisku Západ v Levoči. Vďaka skvelému výkonu si tím „AGEL LEVOČA“ z turnaja odniesol prvé miesto. „Ďakujem celému tímu za vynikajúci športový výkon a príjemnú atmosféru. Bola to pre nás výzva, nakoľko tieto deti osobne poznáme, máme s nimi dlhodobé vzťahy, aj s ich rodičmi a už niekoľko rokov sú pravidelne rehabilitovaní a ošetrovaní na oddeleniach levočskej nemocnice. Tomáško, Lianka a Tadeáš tak budú môcť absolvovať rehabilitačný pobyt v regeneračno-terapeuticko-vzdelávacom centre Svetielko v Prešove,“ hovorí MUDr. Ingrid Dzurňáková MBA, primárka oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, a zároveň kapitánka nemocničného tímu.

Zdravotníci z levočskej nemocnice tak pomáhajú pacientom nielen na svojom pracovisku poskytovaním odbornej zdravotnej starostlivosti, ale aj takouto netradičnou športovou formou. „V našom tíme bola veľmi pestrá zostava, ktorá sa skladala z lekárov a kolegov rôznych oddelení našej nemocnice,“ doplňuje líderka športovo-zdravotníckeho tímu, MUDr. Ingrid Dzurňáková MBA.

Do tímu zdravotníkov „AGEL LEVOČA“ sa k MUDr. Ingrid Dzurňákovej MBA, pridal MUDr. Miroslav Varchola (interné oddelenie), MUDr. Martin Puchala (rádiodiagnostické oddelenie), Branislav Kurta (oddelenie klinickej biochémie), Marek Kočiš (administratíva), Mgr. Mário Kollár (oddelenie fyziatrie balneológie a liečebnej rehabilitácie) a ďalší mladí športovci, Tobias Marčišák, Samuel Čumita, Erik Turek, Samuel Hardoň a Kristián Kurta. V bránke vychytal víťazstvo Tomáš Grumel. Okrem zdravotníkov z tímu „AGEL LEVOČA“ sa turnaja zúčastnili aj ďalšie tímy: Hasiči, FBK QUICKBALL, Mesto Levoča a FK 05 Levoča, ktoré svojou účasťou prispeli k šľachetnému skutku.

Foto: mesto Levoča 

Späť