Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica opätovne postúpila v hodnotení inštitútu INEKO, tentokrát o dve priečky a už je 8. na Slovensku

15.12.2022

Nemocnica AGEL Levoča podľa hodnotenia inštitútu INEKO postúpila v roku 2022 o dve priečky v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom. Zo všetkých všeobecných nemocníc hodnotených v ankete Nemocnica roka 2022 sa umiestnila na 8. mieste, pričom len v roku 2019 bola nemocnica v hodnotení na 20. mieste. V priebehu náročného obdobia pre zdravotníctvo tak celkovo postúpila až o dvanásť priečok.

Mimovládna nezisková organizácia INEKO hodnotila zdravotnícke zariadenia už ôsmykrát. Levočská nemocnica postupuje v rebríčku z roka na rok postupuje vyššie (r. 2019 – 20. miesto, r. 2020 – 15. miesto, r. 2021 – 10. miesto). V tomto roku sa pri hodnotení 32 zdravotníckych zariadení v kategórii všeobecných nemocníc umiestnila levočská nemocnica už na 8. mieste. Hodnotiacimi kategóriami a ukazovateľmi boli kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačné skúsenosti lekárov, náročnosť diagnóz, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť.

„Hodnotenie Nemocnica roka 2022 vychádza predovšetkým z dát rokov 2018 až 2021. Pandémia koronavírusu sa v roku 2020 v slovenských nemocniciach negatívne podpísala na plošnom zhoršení úrovne takmer všetkých sledovaných indikátorov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Po nástupe „červených“ kovidových oddelení v nemocniciach sa znížil počet realizovaných operačných výkonov nekovidových pacientov,“ uvádza vo svojej tlačovej správe INEKO, Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy.

Postup v rebríčku hodnotí aj vedenie nemocnice. „Veľmi nás teší, že sme aj v tomto roku postúpili v rebríčku o čosi vyššie. Nesmierna vďaka patrí najmä našim kolegom, ktorí odvádzajú nepretržitú a náročnú prácu. Nemocnica je organizmus, v ktorom má každý článok dôležitú funkciu, bez ktorej by to nefungovalo. Ďakujem všetkým lekárom, sestrám a ďalším zdravotníckym a nezdravotníckym pracovníkom za ich prácu, obetavosť a odhodlanie. Je to pre nás záväzok aj do budúcna, kedy sa budeme snažiť o ďalšie vylepšovanie poskytovania zdravotnej starostlivosti, ktorá bude viesť k spokojnosti našich pacientov,“ hovorí riaditeľ levočskej nemocnice Ing. František Lešundák.

Späť