Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Mikulášska kvapka krvi sa konala aj v levočskej nemocnici

9.12.2022

Transfúziologické oddelenie Nemocnice AGEL Levoča zorganizovalo Mikulášsku kvapku krvi. Počas nej pritieklo do nemocnice od darcov celkom 7650 ml najvzácnejšej tekutiny. Darcovia môžu prísť darovať krv na transfúziologické oddelenie levočskej nemocnice každý utorok a štvrtok od 7.00 hod.

Darcovstvo krvi je ušľachtilá činnosť, ktorá zachraňuje životy. „Srdečne ďakujeme všetkým darcom krvi. Je to skutočne nenahraditeľná pomoc a snažíme sa motivovať každého, kto môže krv darovať. Sú aj takí, ktorí by chceli byť darcami, no ich zdravotný stav im to nepovoľuje. Ďakujeme všetkým, ktorí sa darovania krvi zúčastňujú pravidelne a tešíme sa na všetkých, ktorí prekonajú svoj strach a pridajú sa k tým, ktorí kvapkou krvi zachránia život. Počas Mikulášskej kvapky sme každého darcu symbolicky obdarovali čokoládovým Mikulášom,“ hovorí primár transfúziologického oddelenia, MUDr. Rastislav Osif.

Počas Mikulášskej kvapky krvi pritieklo do levočskej nemocnice celkom 7650 ml krvi. „Krvi nie je nikdy dosť. Odbery krvi sú na našom oddelení pravidelne, a to každý utorok a štvrtok od 7.00 hod. Darcovia, ktorí majú záujem sa môžu vopred nahlásiť na telefónnom čísle +421 53 3332 307. Každého veľmi radi privítame. Prvodarcovia nájdu aj dôležité informácie na webovej stránke našej nemocnice v sekcii „Informácie o darovaní krvi“,“ uvádza primár MUDr. Osif.

Späť