Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Novootvorená ortopedická ambulancia levočskej nemocnice ošetrila prvých pacientov

15.11.2022

Nemocnica AGEL Levoča privítala 10. novembra v novootvorenej ortopedickej ambulancii prvých pacientov. V ambulancii ordinujú odborníci z Nemocnice AGEL Košice-Šaca, MUDr. Tomáš Ševčík, MPH a MUDr. Ján Perduk. Nemocnica aj vďaka nim zvyšuje kvalitu a rozširuje spektrum poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre pacientov okolitého regiónu. Ambulancia ordinuje každý štvrtok (okrem sviatkov) od 7.00 hod. do 15.00 hod. a od začiatku eviduje veľký záujem verejnosti.

Ortopedická ambulancia levočskej nemocnice sa už od začiatku teší vysokému záujmu verejnosti. V ortopedickej ambulancii sú ošetrovaní pacienti s ortopedickými ochoreniami – ochorenia ruky, zápästia, lakťa, ramena a ochorenia kĺbov dolných končatín. Cieľom odborníkov je nielen ambulantná starostlivosť, ale aj následná operačná liečba v tomto odbore, ktorá by sa mala začať realizovať v levočskej nemocnici začiatkom budúceho roka. „V duchu sprístupnenia špecializovanej starostlivosti v našom regióne prichádzajú do levočskej nemocnice odborníci z Košíc priamo k našim pacientom,“ vraví námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť levočskej nemocnice, MUDr. Renáta Bičanovská.

Ortopedická ambulancia bude k dispozícii každý štvrtok (okrem sviatkov) v čase 7:00 – 15:00. Vzhľadom na to, že tento štvrtok bude štátny sviatok, najbližší ordinačný deň bude 24. 11. 2022. Záujemcovia sa kvôli časovému harmonogramu musia vopred objednať na mobilnom telefónnom čísle +421 910 649 266. Ambulancia má zmluvu so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, poisťovňou Union aj Dôvera.

Kmeňovým pracoviskom lekárov ortopedickej ambulancie, MUDr. Tomáša Ševčíka, MPH a MUDr. Jána Perduka, je Klinika Muskuloskeletálnej a športovej medicíny a Šport – artro centrum Nemocnice AGEL Košice-Šaca, ortopedické pracovisko s vysokým kreditom u odbornej i laickej verejnosti.

MUDr. Tomáš Ševčík, MPH je absolventom Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, kde v roku 2010 ukončil štúdium v odbore všeobecné lekárstvo. Následne sa začlenil do tímu ortopedického oddelenia v Nemocnici AGEL Košice-Šaca, kde pracuje dodnes. V roku 2016 atestoval v odbore ortopédia na LF UK v Bratislave. Následne absolvoval niekoľko operačných kurzov doma aj v zahraničí: AO Trauma kurz (Basic, Advanced, Master), kadaverózne kurzy v Brne, Leuvene, Stolzalpe a Barcelone. Patrí medzi prvých absolventov programu UEFA Football Medicine Doctor. Aktuálne pracuje v pozícii primára pre jednodňovú zdravotnú starostlivosť a zástupcu primára na Klinike Muskuloskeletálnej a športovej medicíny Nemocnice AGEL Košice-Šaca. Je vedúcim lekárom hokejového tímu HC Košice. Vo svoje praxi sa venuje problematike úrazov a ochorení ruky, zápästia, lakťa, ochoreniam nohy a členka, športovej traumatológii a rôznym rekonštrukčným výkonom na pohybovom aparáte.

MUDr. Ján Perduk absolvoval štúdium na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach v rokoch 2002 – 2008. Od roku 2008 pracuje na Klinike muskuloskeletálnej a športovej medicíny v Nemocnici AGEL Košice-Šaca. V roku 2014 atestoval v odbore ortopédia na LF UK v Bratislave. Je absolventom mnohých zahraničných stáží a operačných kurzov (Annecy, Nice, Mníchov, Miláno, Stolzalpe, Brno). Vo svojej praxi sa venuje predovšetkým ochoreniam kolenného a ramenného kĺbu a športovým úrazom týchto oblastí.

 


 

Späť