Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica podporuje študentskú kvapku krvi

31.10.2022

Nemocnica AGEL Levoča víta študentských darcov krvi. Počas špeciálneho odberového dňa sa uskutočnila študentská kvapka krvi, do ktorej sa so svojou pedagogičkou zapojili študentky maturitného ročníka Strednej odbornej školy pedagogickej v Levoči. Darcovstvo krvi je ušľachtilá činnosť, ktorá spája všetkých tých, ktorí sú ochotní a môžu pomôcť. Študenti, spojte sily a pridajte sa k svojim spolužiakom a ostatným darcom krvi.

Krv je nenahraditeľná. Pre pacientov a pre všetky zdravotnícke zariadenia je veľmi dôležitá. Transfúziologické oddelenie levočskej nemocnice víta každého darcu krvi. „Tešíme sa, že k nám na študentskú kvapku krvi zavítali študentky Strednej odbornej školy pedagogickej v Levoči. Patrí im obrovská vďaka a najmä pochvala za odhodlanie. Okrem skúsenej darkyne, pedagogičky a jednej študentky, ktorá už krv v minulosti darovala, boli všetky maturantky prvodarkyne. V špeciálny odberový deň, ktorý sme vyčlenili budúcim učiteľkám, bolo darovaných celkom 4500 ml krvi,“ približuje primár transfúzneho oddelenia, krvnej banky a hematologickej ambulancie, MUDr. Rastislav Osif.  

Darovanie krvi je umožnené všetkým zdravým jedincom vo veku od 18 do 60 rokov  s hmotnosťou nad 50 kg. „Veľmi radi privítame každého darcu. Odbery krvi sa realizujú na transfúziologickom oddelení levočskej nemocnice každý utorok a štvrtok od 7.00 hod. Záujemcovia sa môžu vopred objednať na telefonickom čísle +421 53 3332 370. Prvodarcovia, študenti, príďte na naše oddelenie a buďte súčasťou šľachetnej záchrany životov,“ dodáva MUDr. Rastislav Osif.

Späť