Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Detské oddelenie levočskej nemocnice navštívili klauni

28.9.2022

Nemocnica AGEL Levoča sa opäť potešila návšteve netradičných lekárov. Clowndoctors z organizácie Červený nos liečia pacientov nevšedným, no efektívnym spôsobom. Na detské oddelenie so sebou priniesli smiech, radosť, hudbu a dobrú náladu. Príjemnou atmosférou potešili malých pacientov, rodičov aj personál oddelenia.

V prípade priaznivej situácie navštevujú clowndoctors levočskú nemocnicu pravidelne. Každý mesiac sa pacienti a personál detského oddelenia rozptýlia milou návštevou. „Na klaunov sa vždy veľmi tešíme. Navštevujú nás pravidelne a vždy nás prekvapia niečím novým. Pre nás aj našich pacientov je to milé rozptýlenie. Pozitívne ohlasy dostávame aj od rodičov, ktorí sú prítomní počas hospitalizácie so svojimi deťmi,“ hovorí vedúca sestra detského oddelenia levočskej nemocnice Mgr. Magdaléna Lesňáková.

Detské oddelenie navštevujú zdravotní klauni s ušľachtilým poslaním, rozveseliť deti a priniesť im do nemocníc radosť. Levočskú nemocnicu navštívila dvojica lekárov so pseudonymom doktor Harmanček a doktor Zlatko Bažant. „Je vidieť, že ich práca baví a svojimi vystúpeniami robia deťom radosť. Dobrou náladou nás na pár minút odbremenia od štandardných povinností na oddelení,“ dodáva primár detského oddelenia MUDr. Martin Tkáč. 

„Prvýkrát som medzi deti priniesol hudobný nástroj – rolovací klavír. Mohli si vyskúšať zahrať na klávesy, alebo sme im zahrali my a oni na chvíľu zabudli, že sú v nemocnici,“ hovorí zdravotný klaun Filip Lenárth alias doktor Zlatko Bažant. „Cez hru a klaunské umenie sa snažíme detským pacientom priniesť to, čo k detstvu patrí – dôvod na radosť a smiech,“ dodáva zdravotný klaun Ján Jakab alias doktor Harmanček.


 

Späť