Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica získala dve ocenenia mesta Levoča

22.8.2022

Nemocnica AGEL Levoča má dvoch ocenených kolegov. V rámci ostatného, slávnostného zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta sa udeľovali aj Ceny mesta Levoča. Nemocnica sa tak môže pochváliť hneď dvomi oceneniami, ktorú získal kolektív interného oddelenia tiež primár tranfúziologického oddelenia MUDr. Rastislav Osif.

Slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva ešte umocnil fakt, že sa konalo vo vonkajších priestoroch átria Mestského divadla, čo mu dodalo kultivovanú atmosféru. Ceremoniál bol tematicky rozdelený na tri časti, udeľovalo sa  Čestné občianstvo mesta, Cena mesta Levoča a Cena primátora mesta Levoča.  Práve v druhej kategórii Cena mesta Levoča bol ocenený kolektív Interného oddelenia Nemocnice AGEL Levoča za veľké osobné nasadenie zamestnancov a obetavú prácu počas pandémie covid-19. Cenu na pódiu prevzala lekárka interného oddelenia a zástupkyňa primárky MUDr. Eva Mišeková. Oddelenie funguje od roku 1936, disponuje 45 lôžkami, o ktoré sa stará 32 špecializovaných lekárov a sestier, ktorí sa starajú nie len o pacientov v spádovej oblasti. ,,Ide o symbol poďakovania a úcty zamestnancom interného oddelenia, ktorí už od vypuknutia pandémie dennodenne pracovali nad rámec svojich bežných povinností a ich úloha v zvládnutí tohto boja bola a je kľúčová, ukázalo sa, akí vzácni a obetaví ľudia na tomto oddelení pracujú,“ odznelo pri udelení ocenenia. 

Ďalšiu cenu v kategórii Cena mesta Levoča si prevzal aj primár Transfúziologického oddelenia Nemocnice AGEL Levoča, krvnej banky a hematologickej ambulancie MUDr. Rastislav Osif za celoživotnú prácu, podporu darcovstva krvi a inovatívnych prístupov pri darcovstve, ako aj za šírenie osvety medzi darcami. Lekár, ktorý celý svoj pracovný život spojil s levočskou nemocnicou od roku 1995 je primárom. Medzi jeho záľuby patrí história, je členom Spišského dejepisného spolku, rovnako ako okolitá príroda.

,,V oblasti zdravotníctva žijeme jedno z najťažších období, preto som nesmierne rád, že popri všetkých ťažkých skúškach, nie práve príjemných správach a množstve každodenných problémov, máme dôvod na radosť. Levočská nemocnica vždy mala veľmi kvalitných ľudí tak po stránke odbornej i ľudskej, ostatné mesiace to mnohokrát potvrdili. Som na svojich ocenených kolegov nesmierne hrdý, aj osobne som im vyjadril poďakovanie a nádej, že svoje skvelé skúsenosti, prístup, osobné nasadenie aj ľudské hodnoty budú odovzdávať aj mladým,“ vyjadril sa riaditeľ Nemocnice AGEL Levoča Ing. František Lešundák.

Späť