Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica spúšťa revitalizáciu chirurgického oddelenia Prinesie vyšší komfort a kvalitnejšie služby pre pacienta

27.1.2022

Nemocnica AGEL Levoča po významných zmenách, ktoré realizovala vlani, chystá ďalšie zásadné zmeny aj v tomto roku. V minulom roku to bolo dokončenie nových priestorov rádiodiagnostického oddelenia, spustenie prevádzky neurologickej, chirurgickej a internej ambulancie v nových priestoroch a začiatok rekonštrukcie lôžkovej časti interného oddelenia. Prvou zmenou v roku 2022 bude presťahovanie, rozšírenie a celková zmena chodu chirurgického oddelenia. Uvedené zmeny sú odrazom toho, aká je skladba najčastejších diagnóz a potrieb pacientov v Levoči a celej spádovej oblasti. Od 7. februára tak začnú rozsiahle práce na presťahovaní chirurgického oddelenia, ktoré bude zastrešovať aj jednodňovú zdravotnú starostlivosť v rámci urologických diagnóz. Ambulantná urologická starostlivosť zostáva v nezmenenej prevádzke.

„Nemocnica musí reagovať na potreby obyvateľov, ich skladbu, najčastejšie diagnózy a tiež brať do úvahy vzdialenosti. Na základe našej analýzy sa zmenila situácia v tom, že región prioritne potrebuje rozšírenie a skvalitnenie chirurgickej starostlivosti. Preto bude chirurgický pavilón presťahovaný do nových, zrekonštruovaných priestorov, s adekvátnym vybavením a službami. Ich súčasťou bude poskytovanie hospitalizácie pacientov so službami, na aké sú zvyknutí v rámci hotelového pobytu. Samozrejmosťou je 24 hodinová odborná starostlivosť vrátane urgentných zákrokov a dostatok kvalifikovaného personálu s výbornými skúsenosťami z oboch medicínskych odborov,“ vysvetľuje riaditeľ Nemocnice AGEL Levoča Ing. František Lešundák.

V odbore urológia je moderným trendom jednodňová zdravotná starostlivosť a tá bude v rámci chirurgického oddelenia poskytovaná aj tomto odbore. Fungovanie urologickej ambulancie bude pokračovať bez zmien. „Jedinú vec, ktorú sme zmenili je, že mimoriadne závažné urologické výkony budú presunuté do nemocníc vyššieho typu.  Je to plne so stratégiou fungovania a zmenami, ktoré sa chystajú v celom rezorte,“ vysvetľuje riaditeľ Lešundák.

Nový režim nemocnica spúšťa 7. februára, do revitalizácie a obnovy chirurgie investuje celkovo 400 tisíc EUR. Zmeny privítali aj zamestnanci, ktorí budú fungovať v nových, modernejších priestoroch s lepším vybavením.


 

Späť