Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V levočskej nemocnici pomáhajú v boji s covidom aj dobrovoľní hasiči

8.12.2021

Nemocnici AGEL Levoča opakovane podal pomocnú ruku Dobrovoľný hasičský zbor mesta Levoča (DHZM). Aj takto nemocnica spoločnými silami s dobrovoľnými hasičmi a mestom Levoča bojuje s ochorením covid-19 a snaží sa pre pacientov a zamestnancov vytvoriť čo najbezpečnejšie prostredie. Akcia bola zrealizovaná počas poslednej novembrovej soboty a trvala celé popoludnie.

Poslednú novembrovú sobotu v popoludňajších hodinách sa hasičské vozidlo DHZM presúvalo medzi pavilónmi levočskej nemocnice, aby pod vedením koordinátorky víkendovej akcie MUDr. Ingrid Dzurňákovej a s dobrovoľnými hasičmi Andrejom Valachom, Borisom Holubom a Mariánom Holbeinom  vydezinfikovali  interiérové aj exteriérové priestory jednotlivých oddelení.   

„Vytvorenie bezpečného prostredia pre pacientov a zamestnancov v našej nemocnici je najvyššou prioritou obzvlášť počas tejto pandémie. Sobota je na vykonávanie podobných aktivít najvhodnejší deň v týždni, pretože sa prevádzka jednotlivých oddelení dokáže prispôsobiť bez výraznejšieho obmedzenia. Ďakujeme našim kolegom na oddeleniach, ktorí nám vyšli v ústrety a ich pracoviská boli na realizáciu tejto činnosti pripravené,“ dopĺňa MUDr. Ingrid Dzurňáková.

DHZ je základným článkom organizácie Dobrovoľná požiarna ochrana SR. Všetci členovia vykonávajú povinnosti spojené s fungovaním bez nároku na odmenu a vo svojom voľnom čase. “ Materiálno-technické vybavenie výjazdovej jednotky vrátane dezinfekčných prostriedkov zabezpečilo na svoje náklady mesto Levoča. Vnímame to ako ústretový krok prospešný obyvateľom mesta Levoča, ako aj pacientom hospitalizovaným v levočskej nemocnici,“ povedal referent krízového riadenia Ing. Rastislav Horbaľ.

„Aj takto bojujeme s ochorením covid-19. Snažíme sa pre našich pacientov a zamestnancov vytvoriť čo najpriaznivejšie prostredie. Veľká vďaka patrí hasičom DHZM, krízovému riadeniu mesta Levoča. Takýmto  spôsobom nám už dobrovoľní hasiči pomohli v prvej, druhej a teraz aj v tretej vlne tejto pandémie. Veríme, že spoločnými silami dokážeme čeliť  a úspešne zvládnuť boj s covidom 19,“ informoval riaditeľ nemocnice Ing. František Lešundák.

Späť