Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Mobilné odberové miesto covid-19 levočskej nemocnice sa sťahuje Nemocnica už očkuje 3. dávkou vakcíny

2.11.2021

Mobilné odberové miesto Nemocnice AGEL Levoča bude od 3. novembra presťahované. Po novom sa nachádza vo dvoch unimobunkových kontajneroch pri zadnom vchode do areálu nemocnice. Nemocnica vo svojom vakcinačnom centre poskytuje možnosť očkovania 3. dávkou vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti Pfizer/BioNTech. V nemocnici je k dnešnému dňu hospitalizovaných 22 covid pozitívnych pacientov.

MOBILNÉ ODBEROVÉ MIESTO COVID-19

„Mobilné odberové miesto covid-19 našej nemocnice je presťahované. Od 3. novembra sa bude nachádzať pri zadnom vchode do areálu nemocnice. Vedľa kotolne sú umiestnené dva unimobunkové kontajnery, v ktorých bude testovanie prebiehať za bežných podmienok a časový harmonogram ostáva nezmenený. Zmena nastáva z prevádzkových dôvodov, ktoré vylepšia priestorové možnosti pre záujemcov o testovanie,“ uvádza Mgr. Lucia Boháčová, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Levoča.

Počas pracovných dní bude vyhradený čas na antigénové testovanie prioritne pre ambulantných pacientov, a to od 07.00 hod. do 08.00 hod. PCR testovanie prebieha v čase od 07.00 hod. do 10.00 hod. ,,V antigénovom testovaní budeme opäť pokračovať od 10.45 hod. do 14.45 hod., kedy je plánový posledný odber. Manipulačný poplatok za antigénové testovanie je 5 eur a na testovanie môžu záujemcovia prísť aj bez registrácie. Registrovať sa môžu prostredníctvom webu korona.gov.sk. Tak, ako v predchádzajúcom období, bude potvrdenie o testovaní formou e-mailu, SMS a taktiež papierovej formy, ktorú si môžu záujemcovia vyžiadať pred odberom,“ informuje Mgr. Lucia Boháčová.

VAKCINAČNÉ CENTRUM

„Vo vakcinačnom centre očkujeme už aj 3. dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech. Vakcinačné centrum našej nemocnice je v prevádzke v stredu a štvrtok od 08.00 hod. do 12.00 hod. a od 12.30 hod. do 14.00 hod.

Neregistrovaní záujemcovia môžu prísť v upravenom čase, a to v stredu a štvrtok od 12.30 hod. do 14.00 hod. V stredu popoludní očkujeme deti od 12 do 18 rokov. Čas vyhradený od 12.30 hod. do 14.00 hod. pre túto vekovú kategóriu je z dôvodu nevyhnutnosti prítomnosti pediatra. Posledný záujemca o očkovanie by mal prísť najneskôr o 13.45 hod,“ informuje Mgr. Lucia Boháčová, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Kto a za akých podmienok sa môže dať zaočkovať 3. dávkou vakcíny proti koronavírusu?

  • osoby, ktoré dostali i SMS správu od Ministerstva zdravotníctva SR
  • osoby, ktoré sú po očkovaní 2. dávkou vakcíny najmenej 6 mesiacov
  • imunokompromitované osoby, ktoré majú potvrdenie od lekára
  • osobám, ktoré prekonali ochorenie covid-19 a sú zaočkované 2. dávkou vakcíny sa očkovanie 3. dávkou vakcíny neodporúča, napriek tomu je to v prípade ich záujmu umožnené, najskôr však po 12 mesiacoch od prekonania ochorenia covid-19

AKTUÁLNA SITUÁCIA

„Od minulého týždňa sme zaznamenali dvojnásobný nárast hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19. K dnešnému dňu sa na oddelení covid-19 staráme o 22 pozitívnych pacientov, pričom dostupných lôžok pre týchto pacientov máme 23. Evidujeme taktiež 21 pozitívnych zamestnancov na ochorenie covid-19 a 2 zamestnanci sú v karanténe. Počas minulého týždňa sa v mobilnom odberovom mieste vykonalo 1175 antigénových testov, z ktorých bolo 71 pozitívnych. PCR testov sa vykonalo 613 a z toho bolo pozitívnych 180. Vo vakcinačnom centre sme počas minulého týždňa podali 285 dávok vakcín,“ informuje námestíčka pre ošetrovateľskú starostlivosť, Mgr. Lucia Boháčová.

Späť