Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Mobilné očkovacie tímy levočskej a kežmarskej nemocnice zaočkovali počas uplynulých dní v okolitých obciach vyše 2800 ľudí.

20.7.2021

Tímy mobilnej očkovacej jednotky z Nemocnice AGEL Levoča a Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, opäť vyrazili do okolitých obcí svojich okresov a očkovali záujemcov druhou ale aj prvou dávkou vakcíny. Podaných vakcín mobilnými očkovacími jednotkami za obe nemocnice bolo celkovo 2806. Zdravotníci zaočkovali na druhom výjazde aj ďalších ľudí, ktorí mali záujem o prvú dávku. Na druhú dávku vakcíny by sa mali dostaviť do vakcinačného centra prislúchajúcej nemocnice.

Doľany (Roškovce), Nižné Repaše, Vyšné Repaše, Pavľany, Studenec, Granč-Petrovce, Dúbrava, Dravce, Spišský Štvrtok, Bijacovce, Bugľovce, Domaňovce, Klčov, Dlhé Stráže, Kurimany, Spišské Podhradie, Jablonov, Spišský Hrhov. Obce levočského okresu, ktoré navštívil tím mobilnej očkovacej jednotky levočskej nemocnice.

Tím zdravotníkov zaočkoval celkovo 826 ľudí. „Boli sme milo prekvapení, že niektorí ľudia a obyvatelia marginalizovanej skupiny aktívne prišli za očkovacím tímom, informovali sa o možnosti očkovania a priamo na mieste boli zaočkovaní. Sme radi a ďakujeme im za to, že sú zodpovední. Prvou dávkou sme zaočkovali 81 ľudí, ktorí už na druhú dávku prídu do vakcinačného centra levočskej nemocnice,“ hovorí MUDr. Renáta Bičanovská, námestníčka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť levočskej nemocnice, a zároveň členka mobilnej očkovacej jednotky.

Žakovce, Toporec, Bušovce, Slovenská Ves, Výborná, Vojňany, Stráne pod Tatrami, Rakúsy, Krížová Ves, Spišská Belá, Ihľany, Holumnica, Spišské Hanušovce, Veľká Lomnica, Vrbov, Vlková, Ľubica, Zaľubica, Jurské, Podhorany, Lendak. Obce rozsiahlejšieho kežmarského okresu, ktoré navštívili tímy mobilnej očkovanej jednotky kežmarskej nemocnice.

„Počas víkendu sme boli posilnení a v teréne sme boli s dvomi tímami v rozličných obciach. Dva tímy počas víkendu a jeden tím počas štyroch pracovných dní podal celkovo 1980 vakcín. V obci Lendak sme boli prvýkrát a prvou dávkou sme tam zaočkovali 108 ľudí. V ďalších obciach sme prvou dávkou zaočkovali ešte 857 ďalších záujemcov. Tí, ktorí aj v iných obciach dostali prvú dávku prídu na druhú dávku do nášho vakcinačného centra na Hviezdoslavovej ulici,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť kežmarskej nemocnice, a zároveň členka tímu mobilnej očkovacej jednotky.

„Veľká vďaka patrí všetkým kolegom, ktorí sa podujali na vakcináciu v teréne. V mnohých prípadoch išli na hranicu vlastných síl, domov prichádzali neskoro večer a na druhý deň pokračovali ďalej. Vďaka ich odhodlaniu a zodpovednosti ľudí môžeme čo najlepšie zabrániť príchodu tretej vlny pandémie. Logistika a realizácia mobilnej očkovacej jednotky je náročná a ja som veľmi rád, že sa to v našich nemocniciach takto úspešne podarilo,“ hovorí riaditeľ oboch nemocníc Ing. František Lešundák.

Späť