Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Do levočskej nemocnice prišli darovať krv motorkári

23.6.2021

V rámci kvapky krvi s názvom „Som tvoja krv, zachránim ti život“ prišli do Nemocnice AGEL Levoča na transfúziologické oddelenie darovať krv motorkári najmä z levočského motorkárskeho klubu Nordic Eagles. Cieľom podujatia bolo poukázať na dôležitosť darovania krvi najmä v tomto období, keď je na cestách zvýšené množstvo „prilbovaných“ účastníkov cestnej premávky ako sú motorkári, cyklisti či korčuliari.

„Naša nemocnica sa zapojila do projektu „Som tvoja krv, zachránim ti život“, ktorý bol spustený aj v iných nemocniciach siete AGEL. Cieľom bolo poukázanie na dôležitosť darovania krvi a v tomto období poukázať aj na zraniteľnosť „prilbovaných“ účastníkov cestnej premávky, ktorí sú jej neodmysliteľnou súčasťou,“ vraví  primár HTO oddelenia MUDr. Rastislav Osif.

„Chceli by sme sa poďakovať najmä levočskému klubu motorkárov Nordic Eagles, ktorí nás podporili a prišli aj s niektorými svojimi členmi. Darcovia si odniesli nálepku so svojou krvnou skupinou, ktorú si môžu umiestniť na prilbu, motorku alebo kamkoľvek budú chcieť. Týmto si budú symbolicky pripomínať dôležitosť darcovstva. Pre niektorých to bolo darovanie krvi po prvýkrát a my si nesmierne vážime, že nabrali odvahu a prispeli svojou kvapkou. Napriek tomu, že niektorí krv darovať nakoniec nemohli, sme veľmi radi, že prišli podporiť nás a svojich kolegov a priateľov, “ dodáva primár oddelenia.

Okrem motorkárov z klubu Nordic Eagles a jedného motorkára zo Spišského Podhradia prispela svojou kvapkou krvi, a zároveň podporila podujatie aj riaditeľka Slovenského Červeného kríža, územného spolku Spišská Nová Ves, Janka Kipikašová. Svojou prítomnosťou podujatie podporil aj zástupca cyklistov, a zároveň kolega, ktorý je taktiež pravidelným darcom krvi na transfúziologickom oddelení levočskej nemocnice.

„Do tejto kvapky krvi „Som tvoja krv, zachránim ti život“ sme sa radi s našimi členmi zapojili. Teplé počasie vyhnalo na cesty mnoho motorkárov a niektorí z nich prišli počas uplynulého víkendu o život. Myslím si, že je to dosť veľká motivácia na to, aby sme si prišli navzájom pomôcť. Napriek tomu, že mnohí motorkári sú v tomto ročnom období na cestách, podarilo sa nám v krátkom čase pozbierať niekoľko našich členov a podporili sme túto aktivitu či už samotným darovaním alebo prítomnosťou. Verím, že sa nám na jeseň podarí toto podujatie zopakovať v hojnejšom počte a s motorkármi z ďalších priateľských klubov,“ hovorí Martin Soják, prezident levočského motorkárskeho klubu Nordic Eagles.

Späť