Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Aktuálna situácia v Nemocnici AGEL Levoča: Takmer 9000 zaočkovaných a len 7 pacientov s covid-19

10.5.2021

Nemocnica AGEL Levoča každým dňom zaznamenáva zlepšenie pandemickej situácie. K dnešnému dňu poskytuje zdravotnú starostlivosť piatim pacientom na oddelení covid-19 a dvom na umelej pľúcnej ventilácii. Vo vakcinačnom centre boli zaočkované tisíce ľudí a antigénové testovanie ukazuje za tento týždeň nulovú pozitivitu. V nemocnici naďalej platí zákaz návštev a prísne protipandemické opatrenia.

„V našej nemocnici k dnešnému dňu evidujeme päť pacientov na internom oddelení covid-19 a dvoch na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Prvou dávkou bolo u nás zaočkovaných už 8871 ľudí a druhu dávku zatiaľ dostalo 3850 ľudí,“ informuje námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Levoča PhDr. Beáta Ružbacká, MPH.

Okrem nižšieho počtu pacientov s ochorením covid-19, v nemocnici zaznamenali aj rapídny pokles covid pozitívnych zamestnancov a pozitívny vývoj dokazuje aj testovanie. „K dnešnému dňu máme v domácej izolácii len jedného kolegu. Za tento týždeň sme na našom mobilnom odberovom mieste vykonali 431 testov, z ktorých ani jeden nebol pozitívny,“ informuje námestníčka.

V levočskej nemocnici naďalej platia prísne protipandemické opatrenia a zákaz návštev. Záujemcovia o očkovanie sa musia registrovať prostredníctvom webu korona.gov.sk. To isté platí aj pre sprievod, ktorý má záujem o očkovanie, a taktiež musí byť riadne zaevidovaný prostredníctvom webu korona.gov.sk.

Späť