Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V levočskej nemocnici sa aktuálny stav ohľadom pandemickej situácie výrazne nemení

12.3.2021

V Nemocnici AGEL Levoča je momentálne 21 covid pozitívnych pacientov na internom oddelení a na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny sú 3 pacienti napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Počet pozitívnych zamestnancov a zamestnancov v karanténe sa v období posledných týždňov pohybuje približne v rovnakých číslach. Nemocnica má vývoj pandémie pod kontrolou.

„Naša nemocnica k dnešnému dňu eviduje 21 covid pozitívnych pacientov na internom oddelení a 3 pacientov na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. K dnešnému dňu evidujeme aj 6 pozitívnych zamestnancov a 2 sú v karanténe,“ uvádza riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

Nemocnica sa aj naďalej snaží čo najlepšie zabezpečiť chod nemocnice aj napriek chýbajúcim kolegom. Maximálna kapacita reprofilizovaných lôžok pre covid pozitívnych pacientov je 30 lôžok na internom oddelení a 4 lôžka umelej pľúcnej ventilácie na OAIM.

V mobilnom odberovom mieste COVID-19 sa za prvé tri dni tohto týždňa vykonalo 515 antigénových testov z toho 5 bolo pozitívnych. Vykonali taktiež 116 PCR testov a z nich bolo 41 pozitívnych.

Na antigénové testovanie sa môže záujemca objednať prostredníctvom webu www.korona.gov.sk.

Na PCR testovanie aj PCR testovanie zo slín sa samoplatcovia môžu prihlásiť prostredníctvom webu www.agellab.sk

V nemocnici aj naďalej platia prísne protiepidemiologické hygienické opatrenia a zákaz návštev.

Späť