Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica začala s očkovaním svojich zamestnancov

15.1.2021

Nemocnica AGEL Levoča začala s očkovaním svojich zamestnancov vakcínou proti ochoreniu COVID-19. Prvou zaočkovanou bola Mgr. Mária Baluchová, zdravotná sestra z interného covid oddelenia. Nasledovali aj zdravotné sestry z OAIM covid oddelenia a ďalší zamestnanci nemocnice. Pred očkovaním je potrebné dodržiavať všeobecne platné pravidlá a test na COVID-19 nie je potrebný.

„Tešíme sa, že vakcína dorazila aj do našej nemocnice a môžeme začať s očkovaním našich zamestnancov. Je pre nás nesmierne dôležité, aby im táto možnosť bola poskytnutá, pretože sú v každodennom styku aj s pacientmi pozitívnymi na ochorenie COVID-19. Dodanie očkovacích látok sa trochu predĺžilo, nebolo to však našim zavinením,“ informuje riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

Nemocnica začala svojich zamestnancov očkovať dnes o 13:00 hod popoludní. „Očkovanie je dobrovoľné a prihlásilo sa nám 233 zamestnancov. Dostali sme 252 očkovacích látok, takže materiálu máme dostatok. Vakcíny nám už prišli v chladovom režime, a preto ich musíme spotrebovať najneskôr do utorka dopoludnia,“ dodáva riaditeľ nemocnice. Nemocnica má od očkovania jasné očakávania, ktoré by sa mali naplniť vtedy, keď pre covid pozitivitu nebude ubúdať personál a bude sa môcť starať o svojich pacientov. Prvou zaočkovanou osobou levočskej nemocnice bola zdravotná sestra interného covid oddelenia Mgr. Mária Baluchová, ktorá následne pokračovala vo vakcinácii svojich kolegýň Silvie Mulíkovej a Bc. Zuzany Rovderovej, zdravotných sestier z OAIM covid oddelenia.

Pred očkovaním je potrebné dodržiavať všeobecne platné pravidlá a nie je potrebný test na COVID-19. Príjem alkoholu by sa mal obmedziť niekoľko dní pred aj po očkovaní. Je potrebné, aby sa očkovania zúčastnili tí, ktorí sú zdraví a momentálne nie sú v karanténe či domácej izolácii. Lieky, ktoré záujemcovia o očkovanie bežne užívajú môžu pokojne užívať tak, ako sú zvyknutí.

„Okrem časti interného oddelenia a časti oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny funguje nemocnica v štandardom režime. Do 31. januára 2021 sa neuskutočňuje plánovaná operatíva, ale akútna starostlivosť prebieha štandardne,“ informuje riaditeľ Ing. Viktor Halíř.

Späť