Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica si v ankete Nemocnica roka 2020 polepšila až o päť priečok

17.12.2020

Mimovládna nezisková organizácia INEKO hodnotila zdravotnícke zariadenia už po šiestykrát. Nemocnica AGEL Levoča si podľa jej prieskumu v ankete Nemocnica roka 2020 od minulého roka polepšila o päť priečok. Kategórie a vybrané ukazovatele boli kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, skúsenosť, náročnosť diagnóz, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť.

V minulom roku 2019 bola levočská nemocnica, z celkového počtu 33 nemocníc, hodnotená vo svojej kategórii Všeobecné nemocnice na 20. priečke. V tomto roku si polepšila o 5 priečok a nachádza sa na 15.mieste. Podľa prieskumov je naša nemocnica zdravotníckym zariadením, kde je štatistika úmrtí na akútnu cievnu mozgovú príhodu najnižšia. V oblasti neurológie je jednou z top nemocníc pri liečbe trombolýz.

„Veľmi nás teší, že naša nemocnica v hodnotení postúpila vyššie a získala viac bodov v jednotlivých kategóriách. Podľa zverejneného prieskumu sa potvrdzuje vysoký kredit aj nášho Neurologického oddelenia, ktoré už v minulosti získalo viacero významných a prestížnych medzinárodných ocenení. Ako jedno z troch nemocničných zdravotníckych zariadení máme oddelenie dlhodobej intenzívnej starostlivosti pre ľudí s tými najzávažnejšími ochoreniami a taktiež psychiatrické oddelenie, ktoré má spádovú oblasť celého Spiša,“ informuje riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.

Rezervy nemocnice sú najmä v materiálno-technickom vybavení niektorých oddelení a personálnom zabezpečení. „Víziu vylepšenia a skvalitnenie poskytovanej zdravotnej starostlivosti vidíme po následnom dokončení výstavby úplne nového urgentného príjmu, ktorý by mal byť podľa súčasného plánu dokončený v máji 2021,“ dodáva riaditeľ nemocnice.

Zo skupiny AGEL sa v hodnotení pred levočskou nemocnicou nachádzajú dve nemocnice, a to Nemocnica AGEL Košice-Šaca, ktorá obhájila minuloročné prvenstvo a Nemocnice AGEL Komárno, ktorá si polepšila až o 7 priečok a nachádza sa na 7.mieste. Na nižších priečkach za levočskou nemocnicou je Nemocnica AGEL Levice na 27. mieste a Nemocnice AGEL Zvolen na 31. mieste.

Späť