Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Už aj v lekárni levočskej nemocnice môžu študenti získať prax

16.11.2020

Od marca 2020 sa nemocničná lekáreň s právom výdaja verejnosti Nemocnice AGEL Levoča stala výučbovou lekárňou. A čo to v skutočnosti znamená? Ide o možnosť lekárne poskytovať študentom vysokých škôl kvalifikovanú prax. Na prax sa môžu prihlásiť študenti z farmaceutických fakúlt vysokých škôl, ktorí musia absolvovať prax vo výučbovej lekárni. Lekáreň má tri oddelenia, čo je z hľadiska naberania nových skúseností veľkou výhodou a príležitosťou

„Vďaka tomu, že sa naša lekáreň zaradila medzi výučbové lekárne, môže študentom vysokých škôl poskytnúť komplexnú a kvalifikovanú prax. Jej veľkou výhodou je to, že sa štrukturálne delí na  3 oddelenia. To znamená, že si študent môže vyskúšať prácu nie len v časti určenej pre verejnosť, ale taktiež v nemocničnej lekárni, ktorá vydáva lieky a špeciálny zdravotnícky materiál jednotlivým oddeleniam vlastnej nemocnice a 2 ďalším nemocniciam patriacim AGELu,“ vysvetľuje vedúca lekárne Mgr. Lucia Gondová.

Doba praxe je individuálna a závisí od toho, ako si pravidlá praxe nastavia jednotlivé fakulty vzdelávacích inštitúcií. Študenti vysokých škôl zväčša absolvujú po prvom ročníku prax na jeden mesiac a študenti nastupujúci do piateho ročníka absolvujú päť mesačnú prax. Aktivita študenta sa zapisuje a eviduje do záznamníka, ktorý pre študenta pripraví fakulta. Za evidenciu a jednotlivé zápisy aktivít zodpovedá garant lekárne pre študentskú prax.

Súčasťou praxe by mali byť všetky aktivity a procesy, ktoré sa spájajú s fungovaním lekárne. Od príjmu liekov a pomôcok po samotný výdaj, procesy týkajúce sa prevádzky lekárne až po štatistiku a spracovávanie dokumentov pre poisťovne.

„Prax v našej lekárni už absolvovali 2 študenti. Ďalší záujemcovia nám môžu posielať svoje žiadosti elektronicky na e-mail: lucia.gondova@nle.agel.sk alebo poštou na adresu:  Nemocničná lekáreň, Nemocnica AGEL Levoča a.s.,  Probstnerova cesta 2/3082, 054 01 Levoča.

Späť