Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Pacienti levočskej urológie dbali na svoje zdravie aj počas epidémie, ich počet stúpa

19.5.2020

Urologické oddelenie vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, a.s., ktorá je členom skupiny AGEL, zaznamenalo po uvoľnení epidemiologickej situácie zvýšený počet vyšetrených pacientov. Pacienti, ktorí ale majú vážnejšie problémy, navštevovali lekárov pravidelne aj počas posledných dvoch mesiacov.

Počas šíriacej sa epidémie koronavírusu COVID-19 nechodili na vyšetrenie detskí pacienti. "Momentálne už nás navštevujú aj najmenší pacienti, denne vyšetríme v prieme 24 ľudí a sú to väčšinou muži,“ hovorí MUDr. Katarína Kolesárová, poverená primárka Urologického oddelenia levočskej nemocnice. Podľa jej slov sa pacienti aj počas predošlých týždňov správali zodpovedne a dávali si pozor na svoje zdravie nielen dodržiavaním preventívnych opatrení, ale aj pravidelnými kontrolami. "Zatiaľ sme nezaznamenali viac ochorení s vážnejšími diagnózami, keďže títo pacienti chodili na vyšetrenie aj počas epidémie. Práve naopak, momentálne k nám začali chodiť pacienti aj s menej vážnymi diagnózami,“ uviedla poverená primárka.

Projekt je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja z Operačného programu Integrovaný regionálny operačný program. "Napriek pandémii koronavírusu COVID-19, ktorá spôsobila mnohé obmedzenia pre stavebníkov nielen na Slovensku, stavebné práce naďalej prebiehajú podľa harmonogramu. Začali sme so zatepľovaním budovy a plánovanou výmenou okien.  V súčasnosti dokončujeme potrebné rozvody vzduchotechniky a inžinierskych sietí, tak aby sme v dohľadnej dobe mohli obnoviť činnosti na ambulantných pracoviskách," vysvetľuje technicko-prevádzkový námestník levickej nemocnice Ing. Miloš Brtko.

Na urologickom oddelení sa starajú o 13 pacientov na lôžkach a najčastejšími diagnózami sú colica renalis , hematúria,pyelonephritídy a cystoprostatitídy.

Späť