Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Ako sa prihlásiť na komerčné testovanie na COVID-19 v Levoči?

15.5.2020

Nemocnice, patriace do siete zdravotníckych zariadení AGEL SK, už niekoľko týždňov testujú prítomnosť ochorenia COVID-19. Možnosť prihlásiť sa na komerčné testovanie majú záujemcovia z radov samoplatcov aj v Levoči a okolí. Najjednoduchší spôsob je prihlásiť sa prostredníctvom rezervačného systému a webového portálu www.agellab.sk. Cena testu je 65 EUR, výsledok klient dostane najneskôr do 48 hodín a v troch jazykových mutáciách.

Komerčné testovanie je určené pre osoby, ktoré  nemajú odporučenie od lekára,  teda nespĺňajú indikačné kritériá stanovené Hlavným hygienikom SR. Spôsob objednávania samoplatcov na testy koronavírusu COVID-19 je veľmi jednoduchý. Záujemca sa najprv zaregistruje na uvedenom webe, vytvorí si prihlasovacie meno a heslo, pričom potvrdenie úspešného zaregistrovania mu príde na jeho mail. Následne si v rezervačnom systéme zvolí vhodné miesto, v tomto prípade Levoču, vyberie si dátum a čas odberu, elektronicky sa objedná a zaplatí online za vyšetrenie.

,,Následne sa samoplatca dostaví v  stanovený čas na odberové miesto, ktoré je vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Levoči v priestoroch pred urologickým oddelením, kde mu bude odobratá vzorka. Tá bude následne odoslaná do zvolenského laboratóriá  na vyšetrenie PCR metódou,“ vysvetľuje riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř.  Cena 65 eur za komerčné testovanie zahŕňa náklady spojené s odberom a transportom vzorky a samotným laboratórnym vyšetrením.

Výter je najvhodnejšie robiť ráno nalačno a všetci, ktorí prichádzajú na testovanie by nemali predtým jesť a piť, mali by prísť bez predchádzajúceho použitia kloktadiel, zubnej pasty alebo iných dezinfekcií, nefajčiť ani elektronické cigarety, nesmie sa žuť žuvačka, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla.

Levočská nemocnica upozorňuje, že nie je možné prísť rovno na triáž s tým, že sa ,,chcem dať vyšetriť na koronavírus,“ ani nie je potrebné nikomu telefonovať. 

p>Vyšetrenie na ochorenie COVID-19 prebieha analýzou genetického materiálu vírusu metódou RT- PCR (polymerárová reťazová reakcia), „Výsledky vyšetrenia poskytneme do 48 hodín od doručenia vzorky do laboratória, pacientovi zasielame výsledok vyšetrenia elektronicky e-mailom v šifrovanej podobe. Heslo pre zobrazenie a otvorenie výsledkovej správy odošleme cez SMS. Výsledky budú uvedené aj v angličtine, maďarčine a nemčine,“ uviedla Ing. Elena Gaboňová, manažérka laboratórneho segmentu AGEL SK. V prípade záujmu o dodanie dokladu ,, Potvrdenie o výsledku vyšetrenia“, ktoré  je potrebné pre vstup do krajiny (Česká republika, Rakúsko) môže záujemca uviesť krajinu potvrdenia už pri objednávaní termínu na webe alebo to nahlásiť priamo na odbernom mieste.

V prípade pozitívneho výsledku testu bude pacient kontaktovaný aj príslušným Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Späť