Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Dve lekárky z levočskej nemocnice boli ocenené za úspešnú kazuistiku

21.2.2020

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, sa môže pýšiť ďalším úspechom. Na podujatí s názvom III. Kazuistiky v internej medicíne a kardiológii získali MUDr. Mária Orolínová, primárka interného oddelenia a MUDr. Linda Valentíková, interná lekárka, dve ocenenia.

Kazuistika je v medicíne často využívaným nástrojom. Ide o detailný súhrn klinického pozorovania priebehu jednej choroby u niekoľkých pacientov, a to v písomnej forme.  Vyžaduje si vysokú precíznosť, odbornosť, kvalitnú analýzu a štruktúru. Hodnotením jednotlivých kazuistík sa na tomto podujatí zaoberala odborná porota a vedecký programový výbor. Tí ohodnotili kazuistiku dvoch lekárok z levočskej nemocnice s názvom ,,Spontánna ruptúra pažeráka - Syndróm Boerhaave s rozsiahlym pneumotoraxom vľavo“ ako druhú najlepšiu. Kazuistiky hodnotilo aj publikum prostredníctvom hlasovacích lístkov a ohodnotilo túto kazuistiku ako tretiu najlepšiu.

Späť