Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Budúci pedagógovia prišli darovať krv

20.2.2020

Študenti sa rozhodli darovať to najvzácnejšie, svoju krv, aby pomohli zachrániť životy, alebo zlepšiť kvalitu zdravia pacientom, ktorí krv potrebujú pri náročných operáciách. Dvanásť študentov Strednej odbornej pedagogickej školy prišlo včera na Hematologicko-transfúzne oddelenie Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča a.s., ktorá je členom skupiny AGEL, v rámci akcie Valentínska kvapka krvi.

Študenti prišli do nemocnice v dobej nálade s vedomím, že v rámci Valentínskej kvapky krvi pomôžu, aby v nemocnici krv nechýbala. ,,Učitelia a študenti Strednej odbornej školy pedagogickej sa pravidelne, už dlhoročne, zúčastňujú študentskej kvapky krvi. Môžeme to datovať až na desaťročia,“ hovorí Eva Pacáková, pedagogička zo SOPŠ v Levoči. ,,Valentínsku kvapku krvi podporujeme už pár rokov a snažíme sa tak budovať u mladých ľudí empatiu k iným ľuďom a zodpovednosť k vlastnému zdraviu. Stredná škola má s transfúznou stanicou skvelú spoluprácu, vzájomne si pochvaľujú najmä priateľský a korektný prístup. ,,Veríme, že spolu vychováme ďalšie a ďalšie generácie mladých ľudí, ktorí budú šíriť a praktizovať myšlienky darcovstva krvi,“dodala pani Pacáková. Mnohí z radov študentov – prvodarcov sa do nemocnice darovať krv vracajú potom pravidelne.

V tomto roku v rámci Valentínskej kvapky krvi zatiaľ nemocnicu v Levoči navštívilo 75 darcov, najčastejšou krvnou skupinou je spomedzi darcov A Rh pozitív.

Späť