Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Detská ambulancia v levočskej nemocnici poskytuje širokú škálu vyšetrení

11.2.2020

Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča a.s., ktorá je členom skupiny AGEL, je aj napriek všeobecnému nedostatku pediatrov o detských pacientov postarané. Nemocnica systematicky rieši aj generačné výmeny a okrem stabilných lekárov dokázala pritiahnuť na ambulanciu aj mladú generáciu lekárov. Spomenutú detskú ambulanciu vedie MUDr. Elena Dzurňáková a čo je potešiteľné, ambulancia prijíma aj nových malých pacientov.

Všeobecná ambulancia pre deti a dorast v levočskej nemocnici funguje od novembra 2018. Prechodne boli pacienti ošetrovaní na príjmovej ambulancii detského oddelenia, keďže sa hľadali pre komfort pacientov a ich rodičov čo najlepšie priestory. Tie následne prešli rekonštrukciou.  Od apríla minulého roka slúži ambulancia v priestoroch vedľa Všeobecnej ambulancie pre dospelých.

V ambulancii sú ošetrované deti od narodenia do 19 rokov, prevažne sú z okresu Levoča. ,,Vykonávame širokú škálu vyšetrení, ako napríklad preventívne prehliadky, očkovania, návštevy novorodencov či predoperačné vyšetrenia. Venujeme sa tiež ošetreniu chorých pacientov so širokým spektrom infekčných aj neinfekčných ochorení v detskom veku,“ vysvetľuje ambulantná doktorka  MUDr.  Elena Dzurňáková. Zaujímavosťou je, že v ambulancii vykonávajú aj nastreľovanie náušníc.

Výhodou oproti iným detským ambulanciám je to, že sa nachádza priamo v areáli levočskej nemocnice. V prípade nutnosti je teda možné detského pacienta v krátkom čase odoslať na odborné vyšetrenia do špecializovaných ambulancií, eventuálne na doplnenie zobrazovacích a laboratórnych vyšetrení, alebo, ak si to zdravotný stav dieťaťa vyžaduje, priamo na hospitalizáciu.

Priamo v ambulancii realizujú vyšetrenie CRP, glykémie glukomerom, ale aj inhalačnú terapiu pacientov s respiračnými ochoreniami.

Späť