Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Študenti Strednej pedagogickej školy v Levoči opäť skrášľovali priestory pediatrického oddelenia

25.4.2019

Obavy, úzkosť, ľudia v plášťoch, cudzia posteľ možno aj strach z neznámeho. Práve takéto pocity má asi každý človek na začiatku životnej skúsenosti z pobytu v nemocnici.

Ak ide o chorobu v tej chvíli je celkom jedno, či ide o krátkodobú, alebo dlhodobú hospitalizáciu. Nielen  pre dospelého človeka znamenajú dni strávené v nemocničnom prostredí vytrhnutie z bežného rodinného prostredia a každodenného rytmu, na ktorý je zvyknutý, obmedzenie pohybu i činností, ale aj dočasná strata kontaktu s blízkymi či priateľmi. Ak sa stáva pacientom dieťa, je to o to náročnejšie nie len pre samotného pacienta, ale aj rodičov i samotný  personál. Steny detského oddelenia  teraz zdobia krásne obrázky rozprávkových  bytostí, ktoré vytvorili študenti Strednej odbornej školy pedagogickej v Levoči, aby chorým detským pacientom spríjemnili pobyt v nemocnici.

Aby bol čas strávený dieťaťom, prípadne aj s jeho sprevádzajúcim rodičom čo najmenej stresujúci  o to sa môže  postarať milý personál oddelenia ktorý na detskom  oddelení VNsP Levoča určite je, ale  aj priestory v ktorých sa detský pacient nachádza. Preto sa personál  Detského  oddelenia neustále  snaží nemocničné priestory čo naviac priblížiť detskému pacientovi, aby sa  v ňom cítil čo najpríjemnejšie a aby mu čo možno najviac pripomínalo  jeho domov, detskú izbu, materskú  škôlku  či už detskými maľbami, detským posteľným prádlom, ale aj hračkami  v detskom  kútiku,“ povedala Mgr. Magdaléna Lesňáková, vrchná sestra detského oddelenia.

Na pomoc pri skrášľovaní nemocničných priestorov detského oddelenia  oslovili zamestnanci študentov Strednej odbornej školy pedagogickej  v Levoči. Tento krát sa študenti opäť snažili  spestriť príjmové prostredie ďalšími rozprávkovými motívmi  ako napríklad,  obrázok  mravčeka či  dobre známeho rozprávkového krtka, leva a žirafy  na sklenené predelové steny na chodbách a izbách oddelenia.

Študenti už oddeleniu opakovane vyšli v ústrety napríklad  pri otváraní nadštandardných izieb pediatrického oddelenia, kedy svojimi nádhernými obrázkami rozprávkových postavičiek skrášlili spoločné priestory. „Za ústretovosť a ochotu a chuť pomôcť ďakuje Detské  oddelenie VNsP Levoča v prvom rade pánu riaditeľovi SOŠPg v Levoči Mgr. Jozefovi Cirbusovi, ktorý  študentov na túto činnosť uvoľnil. No poďakovanie  patrí samozrejme aj študentkám, ktoré kresby zrealizovali pod vedením svojho učiteľa – Mgr. Štefana Viru. Svojím prístupom potvrdili  pozitívny vzťah a entuziazmus pre prácu s deťmi, ktorej sa chcú  títo študenti v aj ďalšom živote venovať,“ uviedol riaditeľ  nemocnice MUDr. Jozef Tekáč, MPH.

Späť