Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Advent v levočskej nemocnici

7.12.2018

Všeobecná nemocnica s poliklinikou v Levoči, člen skupiny AGEL, pripravila pre svojich pacientov aktivity spojené s predvianočnou atmosférou. Zdravotnícke zariadenie prispôsobí počas Vianoc aj svoj režim. Pacienti ktorým to zdravotný stav dovoľuje, odídu na sviatky za rodinou. Niektorí ľudia však budú musieť stráviť aj Štedrý deň v nemocnici, čaká ich ale tradičná kapustnica, makové bobáľky a filé so zemiakovým šalátom.

Najväčšiu radosť z adventného obdobia majú deti, nie všetky ho ale môžu stráviť doma. Od 6. decembra sa malí pacienti v levočskej nemocnici tešia z vianočného stromčeka a celého vyzdobeného pediatrického oddelenia. Detskí pacienti si aj počas mikulášskeho dňa užili program, ktorí zostavili študenti zo Strednej odbornej školy pedagogickej v Levoči.

Tradičné skrášľovanie na jednotlivých oddeleniach a ambulanciách je poväčšine v réžii sestier a zdravotníckych pracovníkov, pod ich rukami sa menia striedme chodby a priestory.

Levočská nemocnica sa už po tretí rok pridala i k vianočnej zbierke šatstva, ktorú organizuje NADÁCIA AGEL. Zdravotníci za uplynulé dni zhromaždili pre Spišskú katolícku charitu viac ako 450 kíl darovaného šatstva, posteľného oblečenia, topánok a hračiek.  Do charitatívnej akcie sa zapojili nie len zamestnanci nemocnice, ktorí takúto možnosť uvítali, ale darovať oblečenie prišli aj obyvatelia Levoče. Zbierku si prevzali zamestnanci Spišskej katolíckej charity  s tým, že ďalej bude táto pomoc prerozdelená opusteným deťom a mladým rodinám v núdzi, postihnutým ľuďom, chorým, starším, zomierajúcim, ľuďom bez domova, migrantom a utečencom, tehotným ženám a matkám s deťmi v núdzi.

,,Veľmi si vážime pomoc a ochotu našich zamestnancov  zapojiť sa do dobrovoľnej charitatívnej činnosti, za čo im ešte raz veľmi pekne ďakujeme a veríme, že takáto zbierka má svoj význam a pomôže tým, ktorí to najviac potrebujú,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL. 

Pre pacientov a zamestnancov, ktorí aj počas sviatkov strávia čas v nemocnici, sa bude podávať počas Štedrého dňa na obed kapustnica a bakové bobáľky na slávnostnú večeru zeleninová polievka, vyprážané filé so zemiakovým šalátom a ovocie, s výnimkou tých, ktorí majú diétne obmedzenia stravy.

Keďže Vianoce sú sviatky, ktoré väčšina ľudí trávi v kruhu rodiny a blízkych, nemocnica v plnej miere umožní pacientom, ktorým to zdravotný stav dovoľuje, aby boli prepustení do domácej liečby a sviatky trávili v kruhu svojich blízkych. Z rovnakého dôvodu zdravotnícke zariadenie upraví prevádzku na oddeleniach, na ktorých to je možné, aby aj čo najviac zamestnancov mohlo tráviť vianočné sviatky so svojimi rodinami.

Počas vianočných sviatkov najčastejšie lekári v levočskej nemocnici ošetrujú pacientov so zlomeninami,  vysokým tlakom, infektmi horných a dolných dýchacích ciest, tráviacimi ťažkosťami, cievnymi mozgovými príhodami a infarktmi.

 

 

 

Späť