Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica začne odoberať krv už aj v Kežmarku

21.11.2018

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, rozširuje pôsobnosť svojej mobilnej odberovej jednotky, okrem okresu Spišskej Novej Vsi už i na región okresu Kežmarok.

Odbery krvi budú vykonávané pravidelne minimálne raz do týždňa v pondelok v odberovom centre, ktoré je lokalizované na ulici Daniela Fischera č.7 tj. v priestoroch ambulantnej pohotovostnej služby. Prvý odber sa uskutoční 23. novembra od 8:00 hod. do 11:00 hod.. Darcovia sa môžu prísť zaregistrovať na uvedené miesto už od 7:30 hod. do 9:00 hod..

Hlavným cieľom zriadenia odberového centra pre mobilnú odberovú jednotku v meste Kežmarok je snaha o zabezpečenie plynulosti zásobovania Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku krvnými výrobkami. Krv tunajších darcov sa tak bude využívať predovšetkým pre liečbu a záchranu životov pacientov z spádového regiónu okresu Kežmarok. Tešíme sa na všetkých, ktorí chcú darovaním najcennejšej tekutiny na svete krvi prispieť k záchrane zdravia a životov,“ uviedol primár oddelenia hematologicko-transfúzneho oddelenia MUDr. Rastislav Osif.

Pravidelné odbery krvi v meste Kežmarok majú ambíciu podchytiť súčasných darcov krvi, ktorí v súčasnosti musia dochádzať darovať krv do iných odberových centier v okolí, no predovšetkým ide tiež o získanie nových darcov, ktorí krv ešte nedarovali,“ dodal MUDr. Rastislav Osif.

Získaná krv v Kežmarku sa bude spracovávať na krvné výrobky na transfúznom úseku v levočskej nemocnici. Následne sa budú hotové transfúzne prípravky distribuovať do krvnej banky v Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, kde budú spotrebované v prospech jej pacientov.

Späť