Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica patrí medzi desať najlepších všeobecných nemocníc na Slovensku

8.10.2018

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, sa v hodnotení Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) dostala do prvej desiatky všeobecných nemocníc na Slovensku. Inštitút zostavuje rebríček nemocníc na základe spokojnosti pacientov, hospodárení nemocnice, kvality, transparentnosti, ale tento rok sa prihliadalo aj na náročnosť diagnóz, s ktorými prišli pacienti do zdravotníckych zariadení.

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča poskytuje v regióne Spiša komplexnú starostlivosť. Dlhoročne sa zameriava práve na progresívny nárast kvalitatívnych parametrov vo vzťahu k poskytovaniu modernej zdravotnej starostlivosti.

,,Nemocnica sa snaží zachovať, no hlavne modernizovať úroveň poskytovaných medicínskych služieb. Obzvlášť veľký dôraz kladieme na vysokú profesionalitu, máme na zreteli, že  kvalitnú starostlivosť musíme zabezpečiť na všetkých úsekoch v zdravotníckom zariadení,“ povedal MUDr. Jozef Tekáč a dodal, že „hodnotenie pacientov je pre nás obrovským záväzkom, vážime si pozitívny ohlas zo strany verejnosti a napĺňa nás presvedčením, že sme na správnej ceste v napredovaniu a modernizácii levočskej nemocnice.

,,K spokojnosti pacientov nepochybne prispieva empatický a ústretový prístup personálu a jeho vysoká odborná úroveň, za čo patrí poďakovanie všetkým zamestnancom nemocnice. Mesto Levoča ako minoritný akcionár je spokojné aj s výsledkom hospodárenia nemocnice, ktorý je v posledných šiestich rokoch vždy kladný,“ uviedla zástupkyňa primátora Levoče JUDr. Lýdia Budziňáková.

Rebríček najlepších nemocníc zostavuje každoročne  Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO a ide o najkomplexnejšie hodnotenie slovenských zdravotníckych zariadení. V tomto roku  sa hodnotilo  viacero kritérií, ktoré ukázali, ako náročných pacientov nemocnice liečia, či ako dlho sa čaká na  urgente, keď je pacient privezený sanitkou.

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny, ku ktorej patrí aj prostredie a možnosti využitia nových technológií. Ročne hospitalizuje viac ako 12-tisíc pacientov a poskytne ambulantnú starostlivosť takmer 139 500 pacientom.

 

 

Späť