Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Sestra levočskej nemocnice získala prestížne ocenenie BIELE SRDCE na republikovej úrovni

15.5.2017

Sestre Valérii Toporcerovej zo Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, bolo v piatok, 12. mája 2017, Slovenskou komorou sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA) odovzdané prestížne ocenenie BIELE SRDCE na republikovej úrovni. Pani Valéria Toporcerová pracuje v levočskej nemocnici už 37 rokov a za jej dlhoročnú obetavú prácu sestry v diabetologickej ambulancii, ochotnú implementovať nové liečebné metódy a postupy v diabetológii do praxe si toto nádherné ocenenie zaslúži.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo v priestoroch Hotelu Saffron v Bratislave a ocenenie z rúk prezidentky SK SaPA Mgr. Ivety Lazorovej, dipl. p. a. si prevzalo 31 najlepších zdravotníckych pracovníkov, ktorí boli nominovaní v týchto kategóriách: sestra/pôrodná asistentka – manažér, sestra/pôrodná asistentka v praxi, sestra/pôrodná asistentka - pedagóg a mimoriadne ocenenie. Záštitu nad slávnostným podujatím prevzal pán Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky.

„Sestričke Valike práca s diabetikmi prináša radosť, uspokojenie a možnosť odovzdať pacientom, ktorí to potrebujú a zároveň vedia oceniť svoje skúsenosti a vedomosti. S diabetikmi je v neustálom kontakte a je pre nich oporou kedykoľvek ju potrebujú. Pani Valéria Toporcerová si toto významné ocenenie zaslúži za jej  trpezlivosť, komplexný prístup v oblasti prevencie, životosprávy, ošetrovania a hlavne edukácie pacientov s diabetom a poruchami látkovej premeny a výživy. Učí pacientov ako správne aplikovať inzulín, technicky zvládať obsluhu inzulínovej pumpy, trpezlivo vysvetľuje aké sú  zásady starostlivosti o kožu a podkožie pred a po aplikácii inzulínu. Pomáha pacientom prekonávať počiatočný stres, vyrovnať sa s ochorením a v neskorších fázach diabetu zvládať stres spojený s výskytom získaných chronických komplikácií,“ uviedla PhDr. Beáta Ružbacká, MPH, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Cena BIELEHO SRDCA bola odovzdaná na slávnostnom seminári pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier, pričom pred odovzdaním ceny, moderátor predstavil oceneného a uviedol jeho stručný profesijný životopis. „Za vedenie nemocnice sestre Valike Toporcerovej srdečne gratulujeme k prestížnemu oceneniu a zároveň jej ďakujeme za jej ľudský, tolerantný,  trpezlivý prístup a zanietenosť vykonávať povolanie sestry a pomáhať pacientom,“ dodal riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška.

Ocenené sestry a pôrodné asistentky prijal pán Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky 11. mája 2017, v Prezidentskom paláci. „Som veľmi šťastná a príjemne prekvapená, že som bola medzi ocenenými sestrami a mohla som prevziať ocenenie BIELE SRDCE na republikovej úrovni. Týmto by som sa chcela poďakovať všetkým, ktorí pripravili a podporili moju nomináciu, mojim kolegom, priateľom a hlavne rodine,“ dodala ocenená sestra Valéria Toporcerová.

Poslaním Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča je poskytovať zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny.

Späť