Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Koniec pracovného týždňa ukončil Valentínsku kvapku krvi v Levoči

24.3.2017

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, sa už tradične zapojila do akcie Valentínska kvapka krvi. Vďaka tejto nezištnej akcii sa zvýšil počet darcov krvi. Na oddelenie hematológie a transfuziológie prišlo tento rok darovať najvzácnejšiu tekutinu až 31 študentov, 124 viacnásobných darcov a 11 prvodarcov, z toho 5 párov. Mobilná odberová jednotka hematologicko-transfúznej stanice navštívila aj okolité obce, mestá, školy, v rámci ktorých odobrala krv až 123 záujemcov, z toho bolo 14 študentov a 25 iných prvodarcov.

Darovanie krvi je prejavom zodpovednosti, úcty a lásky. Krv je nenahraditeľná a zároveň najvzácnejšia tekutina, ktorá v mnohých prípadoch zachraňuje ľudské životy. „Mojej práci sa venujem už 22 rokov a môžem povedať, že sa stretávam s rôznymi darcami, ktorí sa síce boja odberu krvi, ale i napriek strachu chcú pomáhať druhým. Preto by som rád poďakoval všetkým, ktorí darujú najvzácnejšiu tekutinu a tešia sa z pocitu, že môžu zachrániť inému človeku život,“ uviedol primár oddelenia hematológie a transfuziológie MUDr. Rastislav Osif.

Levočské oddelenie hematológie a transfuziológie sa zúčastňuje okrem akcie Valentínska kvapka krvi aj Študentskej kvapky krvi či Vianočnej kvapky krvi. Oddelenie poskytuje komplexné hematologické služby s dôrazom na diagnostiku koagulopatií a myeloproliferatívnych ochorení. Transfúzne oddelenie svojou produkciou tranasfúznych výrobkov zásobuje aj viaceré nemocnice v regióne Spiša i mimo neho.

Späť