Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica otvorila zrenovované očné ambulancie

23.11.2016

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, dnes 23. novembra 2016, slávnostne otvorila kompletne zrenovované očné ambulancie, čakáreň, sociálne zariadenie a zázemie pre personál. V zmodernizovaných ambulanciách je umiestnený aj nový očný koherenčný tomograf, ktorý výrazným spôsobom zvýši kvalitnejšie poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Vďaka investícii v hodnote 75 tisíc EUR sa zveľadí prostredie a zvýši komfort pre pacientov a personál ambulancií.

V rámci kompletnej renovácie ambulancií boli vymenené elektroinštalačné rozvody, rozvody vody, kúrenia, radiátory. Došlo tiež k úprave povrchov stien, podláh, zníženiu stropu,  dispozičnému rozšíreniu čakárne s vybudovaným sociálnym zariadením pre imobilných pacientov a rozšíreniu zázemia pre lekárky a pre personál. Zakúpený bol nový nábytok. „Pre tento krok sme sa rozhodli z dôvodu zvýšenia komfortu pre pacientov, ktorých čím ďalej tým viac pribúda, ako aj pre zlepšenie pracovných podmienok lekárov a sestier pracujúcich v ambulancii,“ uviedol riaditeľ Mgr. Miroslav Jaška s tým, že celková renovácia trvala viac ako 3  mesiace.

Očný koherenčný tomograf (OCT) lekárom poskytne rýchle a adekvátne údaje o zdravotnom stave pacienta, na základe ktorých sa rozhodnú pre najvhodnejšiu liečbu. „Vyšetrenie na OCT prístroji je bezbolestné a trvá pár minút.  Infračervené svetlo scanuje jednotlivé vrstvy sietnice a nervových vláken zrakového nervu, čo nám umožní  skvalitniť diagnostiku ochorení sietnice a zrakového nervu. Vďaka výbornej optike a softvérovému vybaveniu nám prístroj vypracuje analýzy a grafické zobrazenie výsledkov,“ vysvetľuje lekárka očnej ambulancie MUDr. MUDr. Nataša Počubayová.

Dve očné ambulancie, ktoré budú prevádzkované v modernizovaných priestoroch 5 dní do týždňa, ponúkajú v Levoči vysoko kvalifikovanú starostlivosť a zaisťujú pre pacientov komplexnú diagnostickú, preventívnu liečbu ochorenia očí. „Vyšetrenie na OCT  možno použiť vo všetkých odboroch oftalmológie. Nezaobídeme sa bez neho pri diagnostike a liečbe zeleného zákalu, ochoreniach makuly – t.j. miesta ostrého videnia. Zvyšujúci sa počet diabetikov s diabetickou retinopathiou vyžaduje taktiež  vyšetrenie  makuly i iných miest sietnice oct prístrojom. Je možné urobiť fotografickú dokumentáciu očného pozadia i predného segmentu oka a nález v počítači archivovať,“ uviedla lekárka očnej ambulancie MUDr. Mária Repaská.

Poslaním Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča je poskytovať zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny. „Po modernizácii ambulancie, bude vyšetrenie na OTC prístroji dostupnejšie pacientom všetkých vekových kategórií, ktorí už nebudú musieť cestovať do okolitých miest,“ uzavrel riaditeľ.

Späť