Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Adam Žampa a Peter Sagan pomenovali izby na detskom oddelení levočskej nemocnice

7.6.2016

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, v piatok, 3. júna 2016, osobne privítala slovenského reprezentanta v zjazdovom lyžovaní pána Adama Žampu a osobnosti slovenského hokeja a futbalu. „Svoju“ izbu na detskom oddelení slávnostne otvoril Adam Žampa a druhá izba bola pomenovaná po Petrovi Saganovi. Na benefičnom turnaji, ktorého výťažok bude použitý na obnovenie ďalších priestorov detského oddelenia, sa zúčastnilo 11 osobností slovenského hokeja a futbalu, 9 zamestnancov Mestského úradu a 9 zamestnancov nemocnice. Benefičný futbalový zápas zorganizovala levočská nemocnica v spolupráci s mestom Levoča. V tíme profesionálnych športovcov si zahrali Dušan Brincko, Július Hudáček, Marek Zagrapan, Vladimír Mihálik, Denis Godla, Martin Kuľha, Boris Brincko, Daniel Brejčák, Miroslav Šomonovič, Jaroslav Dulina a Jakub Vojtuš. Na akcii sa vyzbieralo 570 eur.

Dnešného slávnostného otvorenia a pomenovania ďalších izieb na detskom oddelení sa zúčastnili a pásku prestrihli predseda predstavenstva a riaditeľ Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča Mgr. Miroslav Jaška, primátor mesta Levoča PaedDr. Milan Majerský, primár detského oddelenia MUDr. Martin Tkáč, vedúca sestra detského oddelenia Mgr. Magdaléna Lesňáková a slovenský reprezentant v zjazdovom lyžovaní Adam Žampa. Všetci prítomní ocenili vytvorenie príjemného prostredia pre najmenších pacientov, čo sa iste prejaví pri rýchlejšom zlepšovaní ich zdravotného stavu. „Som rád, že sa nám postupne daria plniť naše plány a verím, že už v tomto roku zmodernizujeme ostatné izby na prízemí detského oddelenia a rozšírime činnosť o detskú gastroenterológiu. Cieľom obnovenia detského oddelenia bude zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre najmenších pacientov tohto regiónu, povedal pri slávnostnom otvorení riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška s tým, že by zároveň došlo aj k výmene podlahových krytín, dverí, vybudovania nových sociálnych zariadení a zakúpeniu nového nábytku.

Na benefičnom zápase si zmerali sily 3 družstvá. Jeden tím tvorili zamestnanci levočskej nemocnice na čele s riaditeľom a Miroslavom Jaškom. Druhý tím bol zostavený z osobností slovenského hokeja a futbalu a tretí tím zo zamestnancov Mesta Levoča. „Chcel by som sa touto cestou veľmi pekne poďakovať všetkým partnerom, ktorí nám s organizáciou akcie pomohli. Veľké ďakujem patrí tiež Adamovi Žampovi, Petrovi Saganovi a všetkým hokejistom, futbalistom, ako aj zamestnancom nemocnice a mesta za podporu, ktorá pomôže tým najmenším,“ uviedol Mgr. Miroslav Jaška s tým, že počas zápasu prebehla autogramiáda športovcov.

Za minulé roky sa v rámci benefičných podujatí vyzbieralo viac ako 3300 eur, z ktorých  bol výťažok použitý na renováciu nadštandardných izieb detského oddelenia, na kúpu moderného neurologického prístroja, ktorý pomáha v liečbe ochorení a bolestí chrbtice. Je to prístroj v hodnote 8 tisíc dolárov, ktorý slúži pacientom levočskej nemocnice ako jeden z mála svojho druhu na Slovensku. Taktiež bol zakúpený profesionálny ultrazvukový inhalátor Omron a inhalačný prístroj s UltraAIR technológiou, ktoré pomôžu detským pacientom pri liečbe akútnych, ale aj chronických ochorení dýchacích orgánov.

História detského oddelenia sa začala písať v levočskej nemocnici od roku 1946. Nachádza sa tu 24 lôžok. Na oddelení pracuje 28 ľudí vrátane primára MUDr. Tkáča, ktorý pracuje v nemocnici na pozícii lekára už od roku 1980 a ako primár detského oddelenia od roku 2012.

Späť