Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Novým primárom urologického oddelenia v Levoči je MUDr. Peter Šimo

6.5.2016

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, má od 1. mája 2016 nového primára. Stal sa ním MUDr. Peter Šimo, ktorý od 1. júna 2015 zastával funkciu lekára so špecializáciou na urologickom oddelení. Nahradil vo funkcii MUDr. Ladislava Haasa, ktorý ostáva pracovať na urológii ako lekár a naďalej bude odovzdávať svoje skúsenosti a vychovávať ďalšiu generáciu lekárov.

36 ročný MUDr. Peter Šimo sa narodil v Levoči. Absolvoval Jesseniovu lekársku fakultu Univerzity Komenského v Martine, v odbore všeobecné lekárstvo. V roku 2010 získal špecializáciu v špecializovanom odbore chirurgia a v roku 2014 v špecializovanom odbore urológia. Po skončení pregraduálneho štúdia pracoval v Českej republike na chirurgickom oddelení Jihlava ako sekundárny lekár. Po návrate do Slovenskej republiky pokračoval na chirurgickom oddelení Spišská Nová Ves a neskôr Poprad, kde sa po získaní špecializácie z chirurgie začal venovať urológii na tamojšom urologickom oddelení.  Do nemocnice v  Levoči nastúpil 2.6.2015. Absolvoval stáže na urológii v Novom Jičíne, ktorá je jedna z najlepších v Čechách, s ktorou aj naďalej spolupracuje na zavedení nových operačných postupov, najmä laparoskopie. „Ďakujem vedeniu nemocnice za ponuku,  dôveru a budem sa snažiť plniť svoje úlohy na tomto poste a pomáhať napĺňať víziu rozvoja nemocnice,“ uviedol nový primár  urologického oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča MUDr. Peter Šimo s tým, že nadobudnuté odborné zručnosti a  vedomosti bude využívať v  prospech pacientov a nemocnice.

Urologické oddelenie je zamerané na všeobecnú diagnostiku urologických ochorení pre dospelých a deti, na štandardnú liečbu urologických ochorení u dospelých a základnú liečbu u detí. Zvlášť sa zameriava na diagnostiku a liečbu močových kameňov vo všetkých lokalizáciách, pre ktorú ju vyhľadávajú pacienti z celého Východného Slovenska. „Som veľmi rád, že MUDr. Šimo, ktorý do Levoče prišiel ako atestovaný lekár z urológie v Poprade prijal ponuku na post primára urologického oddelenia,“  dodal Mgr. Jaška s tým, že sa v mene vedenia a zamestnancov nemocnice chce veľmi pekne poďakovať doterajšiemu primárovi MUDr. Ladislavovi Hassovi za dobrú spoluprácu a vedenie oddelenia v rámci jeho pôsobenia vo funkcii primára.

Späť