Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Vďaka Valentínskej kvapke krvi sa v levočskej nemocnici zvýšil počet darcov krvi

14.3.2016

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, sa už tradične zapojila do akcie Valentínska kvapka krvi. Vďaka tejto nezištnej akcii sa zvýšil počet darcov krvi. Na oddelenie hematológie a transfuziológie prišlo tento rok darovať najvzácnejšiu tekutinu až 68 študentov, 195 viacnásobných darcov a 37 prvodarcov, z toho 9 párov.

Darovanie krvi prispieva k regenerácii organizmu. Krv je nenahraditeľná a zároveň najvzácnejšia tekutina, ktorá v mnohých prípadoch zachraňuje ľudské životy. „Sme radi, že už pravidelne chodia stáli darcovia krvi, medzi ktorými sú aj študenti, pričom pribúda aj mnoho prvodarcov,“uviedol primár oddelenia hematológie a transfuziológie MUDr. Rastislav Osif s tým, že všetkým darcom touto cestou ďakuje a opäť sa teší na ich návštevu.

V roku 2015 prišlo v rámci tejto nezištnej akcie darovať krv až 91 študentov a 114 viacnásobných darcov a 54 prvodarcov,  z toho 24 párov. „Tento rok sa počet darcov zvýšil o 41, čo nás veľmi teší,“ dodal primár oddelenia.

Levočské oddelenie hematológie a transfuziológie sa zúčastňuje okrem akcie Valentínska kvapka krvi aj Študentskej kvapky krvi či Vianočnej kvapky krvi. Oddelenie poskytuje komplexné hematologické služby s dôrazom na diagnostiku koagulopatií a myeloproliferatívnych ochorení. Transfúzne oddelenie svojou produkciou tranasfúznych výrobkov zásobuje aj viaceré nemocnice v regióne Spiša i mimo neho.

Späť