Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica zrenovovala na detskom oddelení priestory pre nové nadštandardné izby

17.12.2015

Na novinku sa môžu tešiť najmenší pacienti Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, ktorá dnes, 17. decembra 2015, slávnostne otvorila celkom nové, priestranné a moderne zariadené nadštandardné izby na detskom oddelení. Nadštandardne bola zrenovovaná aj spoločná chodba detského oddelenia, kde je celkom nová kuchynská linka aj s elektrospotrebičmi. Detskí pacienti oddelenia získali v modernizovaných priestoroch väčší komfort, útulnejšie a zábavnejšie prostredie a zdravotnícky personál zlepšené pracovné podmienky. Investícia na zveľadenie priestorov stála nemocnicu viac ako 25 tisíc EUR, ktorú spolufinancovala aj Evanjelická cirkev augsburského vyznania v Levoči.

Dnešného slávnostného otvorenia nadštandardných izieb pre najcitlivejších pacientov nemocnice sa zúčastnili a pásku prestrihli predseda predstavenstva a riaditeľ Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča Mgr. Miroslav Jaška, primátor mesta Levoča PaedDr. Milan Majerský, zborový farár farského úradu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania  Levoča Mgr. Ján Matis, primár detského oddelenia MUDr. Martin Tkáč, vedúca sestra detského oddelenia Mgr. Magdaléna Lesňáková, hokejista Ľuboš Bartečko, futbalista Trenčína Matúš Bero a malá Tamarka z Materskej školy Gašpara Haina v Levoči. Všetci prítomní ocenili vytvorenie príjemného a moderného prostredia pre pacientov, čo sa iste prejaví aj v kvalite poskytovanej starostlivosti pre pacientov z Levoče  a okolia. „Táto renovácia je len začiatkom nášho plánu, ktorým je v budúcnosti modernizovať aj ostatné izby na prízemí oddelenia a rozšíriť činnosť o detskú gastroenterológiu,“ povedal pri slávnostnom otvorení riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška s tým, že deti sú naše zlatíčka a budúcnosť a preto si zaslúžia to najlepšie.

V rámci modernizácie pribudli oddeleniu 4 nadštandardných izieb so samostatnými hygienickými zariadeniami, prebaľovacím pultom, vaničkou na kúpanie, TV, chladničkou. Izby sú zariadené detskou posteľou alebo postieľkou, posteľou pre sprevádzajúcu osobu, farebným nábytkom a samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internetĎalej došlo k výmene podlahových krytín, dlažieb, dverí a zaviedla sa nová elektroinštalácia, tepelná izolácia a vnútorná kanalizácia. Na spoločnej chodbe sa umiestnila nová kuchynská linka s kuchynským vybavením, s mikrovlnkou, rýchlovarnou kanvicou.„Cieľom renovácie priestorov pre nové nadštandardné izby bolo zabezpečenie výnimočnej kvality, pohodlia a súkromia pre pacientov tohto regiónu. Všetky izby budú pomenované podľa výborných Slovenských športovcoch. Dnes sme pomenovali jednu izbu po Ľubošovi Bartečkovi a ďalšiu izbu po Matúšovi Berovi, kde je na celých vchodových dverách každej izby ich fotka, vo vnútri sa nachádzajú ich fotografie zo zápasov, víťazstiev a figurína s ich originálnym športovým dresom. Športovci s veľkým potešením prijali naše pozvanie a spolu s nami tieto „ich“ izby otvorili,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška s tým, že v prvom štvrťroku budúceho roka budú pomenované ďalšie dve izby po ďalších úspešných športovcoch a dôjde aj k dokončeniu 5 nadštandardnej izby.

Na detskom oddelení je momentálne hospitalizovaných 18 pacientov, ktorí sa môžu tešiť  rozšíreniu našich nových služieb.„Pri príležitosti dnešného slávnostného otvorenia nás uctilo návštevou 20 škôlkarov z Materskej školy Gašpara Haina v Levoči. Študenti Strednej zdravotníckej školy v Levoči zaspievali vianočné koledy a 2 zdravotní klauni zaspievali a zarecitovali vianočné koledy, ku ktorým sa pridali aj práve í detskí pacienti,“povedal primár oddelenia MUDr. Martin Tkáč s tým, že by sa rád všetkým dnešným hosťom veľmi pekne poďakoval za tak výbornú náladu, ktorú na oddelenie priniesli a rozveselili všetky detičky. 

Taktiež každá sprevádzajúca osoba hospitalizovaného pacienta dostane pri prijatí signalizačný náramok, ktorý predovšetkým zaistí bezpečnosť pacienta pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti a rýchle privolanie personálu. Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča na jar tohto roku vyhlásila akciu „Prispejte 2%“, ktorej sloganom bol „Vy nám, My Vašim deťom“. „Rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí prispeli 2% z daní a aj vďaka ním môžeme teraz otvoriť zveľadené priestory pre detských pacientov,“ uzavrel riaditeľ s tým, že veľká vďaka patrí aj športovcom, ktorí sem dnes prišli.

História detského oddelenia sa začala písať v levočskej nemocnici od roku 1946. Nachádza sa tu 24 lôžok. Na oddelení pracuje 28 ľudí vrátane primára MUDr. Tkáča, ktorý pracuje v nemocnici na pozícii lekára už od roku 1980 a ako primár detského oddelenia od roku 2012.

Späť