Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Mikuláš so svojimi pomocníkmi predčasne rozveselil pacientov celej levočskej nemocnice

4.12.2015

Vzácnu návštevu už od dnes rána, 4. decembra 2015, privítali pacienti všetkých oddelení Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL. Tradičný balíček so sladkosťami a veľa smiechu im doniesli Mikuláš s Anjelom – študenti Strednej zdravotníckej školy v Levoči. Najväčšiu radosť z príchodu Mikuláša a jeho družiny mali detskí pacienti.

Mikuláš nezabudol na deti, ktoré tieto dni museli stráviť v nemocnici. „Nikto nie je rád, keď musí ostať v nemocnici, nieto ešte v predvianočnom období. Na naše oddelenie tento rok opäť zavítal Mikuláš a Anjel, ktorí našim najmenším pacientom odovzdali mikulášske balíčky, rozosmiali ich a oni im za to zaspievali a zarecitovali básničky,“ uviedla vedúca sestra detského oddelenia Magdaléna Lesňáková s tým, že po príchode Mikuláša na oddelenie, akoby žiadnej choroby ani smútku nebolo a slzy v okamihu nahradila radosť a smiech.

Mikuláš a anjeličkovia tiež rozveseľovali pacientov na všetkých ostatných oddeleniach levočskej nemocnice. „Mikulášska nádielka je veľmi milé prekvapenie aj pre starších pacientov  hospitalizovaných v nemocnici. Aj týmto pacientom sme sa spolu so študentmi aspoň na chvíľu snažili spríjemniť pobyt,“ povedala PhDr. Beáta Ružbacká, námestník riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť s tým, že každý pacient, ktorý  nie je v rodinnom kruhu si zaslúži sladkosť.

Poslaním súčasnej nemocnice je poskytovať zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny. Detské oddelenie poskytuje komplexnú liečebnú starostlivosť nemocnice II. typu o deti a dorast kde je momentálne 18  pacientov všetkých vekových kategórií.  Na oddelenie je možné prijať s dieťaťom i zdravú sprevádzajúcu osobu.

Späť