Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica otvorila renovované ambulancie interného oddelenia

21.10.2015

Na ďalšiu novinku sa môžu tešiť pacienti Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, ktorá dnes, 21. októbra 2015, slávnostne otvorila zrenovované interné ambulancie. Pacienti získajú v modernizovaných priestoroch väčší komfort pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti. ˇVďaka organizácii pacienta sa skráti doba čakania na vyšetrenie a zamestnanci získajú lepší prehľad o pohybe pacientov. Nemocnica investovala do renovácie viac ako 80 tisíc eur.

Dnešného slávnostného otvorenia 1. etapy zrenovovaných interných ambulancií a prestrihnutia pásky sa zúčastnil predseda predstavenstva a riaditeľ Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča Mgr. Miroslav Jaška, primátor mesta Levoča PaedDr. Milan Majerský a primárka interného oddelenia MUDr. Mária Orolínová. Všetci prítomní ocenili vytvorenie príjemného a moderného prostredia pre pacientov z Levoče a okolia, čo sa iste prejaví aj v kvalite poskytovanej starostlivosti.

Interné oddelenie je výnimočné dostupnosťou služieb, pretože v budove sídlia špecializované ambulancie ako všeobecná interná, kardiologická, diabetologická a ambulancia funkčnej diagnostiky. Súčasne je v budove i Hematologicko-transfúzne oddelenie a Oddelenie klinickej biochémie. „Kompletnou renováciou prešla 1 časť prízemia Interného pavilónu, kde boli vymenené podlahy, okná, svietidlá. Zakúpený bol celkom nový nábytok tak, ako do čakární i do všetkých ambulancií, kde došlo k dispozičným zmenám,“  uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška s tým, že v čakárňach je tiež možnosť Wi-fi pripojenia na internet.

Renováciou v prvej etape  prešli  4 ambulancie vrátane miestnosti pre sestry a čakáreň pre pacientov. „V rámci tejto modernizácie sme znížili strop sadrokartónom a vymaľovali sa priestory v miestnostiach. Som rád, že sme mohli vyhradiť finančné prostriedky na ďalšiu renováciu, tentokrát pre pacientov interného oddelenia, ktorým sa významne zvýši komfort pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti,“ dodal riaditeľ.

Prízemie Interného pavilónu, kde sa nachádza 6 ambulancií denne navštívi 140-150 pacientov. „Je to veľká zmena, priestory sú krásne a pohodlné. Som nesmierne šťastná a chcela by som sa v mene pacientov ako aj zamestnancov veľmi pekne poďakovať vedeniu nemocnice za prvú časť renovácie, ktorá vytvára príjemné prostredie a taktiež väčší komfort pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti,“ povedala primárka oddelenia MUDr. Mária Orolínová s tým, že ambulancie vyšetrujú pacientov z internými chorobami z našej spádovej oblasti, aj z iného spádového územia a tiež pacientov preložených z iných oddelení nemocnice.

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča pokračuje v nastúpenom trende skvalitňovania poskytovanej zdravotnej starostlivosti. „Našim poslaním je poskytovať zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny. Sme aktívni v rámci prevencie, diagnostiky ako i rehabilitácie, čo prispieva ku kvalite života obyvateľov,“ uzavrel Mgr. Jaška.

Späť