Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Rómska kvapka krvi v levočskej nemocnici

5.8.2015

Rómska kvapka krvi, ktorá sa uskutočnila vo Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, pomôže mladíkovi, ktorého čaká náročná operácia. Na hematologicko-transfúzne oddelenie levočskej nemocnice prišlo včera, 4. augusta 2015, darovať najcennejšiu tekutinu 8 viacnásobných darcov a 5 prvodarcov.

Krv a krvná plazma od dobrovoľných darcov sú nenahraditeľné pri liečbe mnohých ochorení, pri zložitých operáciách a záchrane ľudského života pri úrazoch. Najväčšou odmenou pre darcov je  pomoc ľuďom v ťažkej chvíli. „Darovať krv považujeme za spoločensky prospešné. Okrem toho človek nikdy nevie, kedy bude potrebovať krv on sám alebo jeho blízky,“ uviedol primár hematologicko–transfúzneho oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, MUDr. Rastislav Osif.

Podujatie zorganizovala Regionálna kancelária Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity pod záštitou splnomocnenca Mgr. Petra Polláka, PhD. „I keď už v Levoči máme svojich darcov z tejto skupiny obyvateľstva, teší ma, že sa táto iniciatíva šíri medzi Rómami,“ dodal primár MUDr. Rastislav Osif s tým, že najväčšou odmenou pre darcov krvi je práve pocit, že pomohli ľuďom v ťažkej zdravotnej situácii.

Levočské oddelenie hematológie a transfuziológie poskytuje komplexné hematologické služby s dôrazom na diagnostiku koagulopatií a myeloproliferatívnych ochorení. Transfúzne oddelenie svojou produkciou transfúznych výrobkov zásobuje aj viaceré nemocnice v regióne Spiša i mimo neho.

Späť