Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica plánuje prevádzkovať CT pracovisko aj v Kežmarskej nemocnici

26.6.2015

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, ponúka Kežmarskej nemocnici prevádzkovanie pracoviska počítačovej tomografie (CT). Vedenie levočskej nemocnice, začiatkom júna 2015, zaslalo svoju ponuku predsedovi správnej rady Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, n.o. ako aj primátorovi mesta Kežmarok a poslancom Mestského zastupiteľstva v Kežmarku. V prípade kladnej odpovede nemocnica umiestni na CT pracovisku v kežmarskej nemocnici prístroj SIEMENS Emotion 16 slice v hodnote do 300 tisíc EUR. Pracovisko by bolo zabezpečené erudovaným personálom, ktorí vedie Slovenka roka 2015 v kategórii zdravotníctvo, primárka rádiodiagnostického oddelenia MUDr. Elena Loumová.

Hlavným poslaním CT pracoviska je realizovať diagnostiku ochorení všetkých orgánových systémov, angiografické vyšetrenia a stagingové vyšetrenia onkologických pacientov. Zakúpenie nového CT prístroja a prevádzkovania pracoviska v kežmarskej nemocnici by bolo obrovským prínosom nielen pre pacientov ale tiež lekárov oddelení a odborných ambulancií. Základom každej nemocnice je okrem operačnej sály i diagnostika. Tomograf je dnes už takmer štandard, je to srdce nemocnice. Preto by som bol veľmi rád, keby sme mohli prevádzkovať pracovisko v Kežmarku a pomáhať tak pacientom v ďalšom okrese. Našou najvýraznejšou konkurenčnou výhodou je, že máme dostatok erudovaného personálu tak na vyhotovenie CT snímky, ako i na popis, lebo to je najdôležitejšou časťou CT vyšetrenia,“ povedal riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška.

Modernejšie, rýchlejšie a bezpečnejšie vyšetrenie. To je len malý počet výhod, ktoré čakajú na tisíce pacientov, ktorí by mohli využívať  počítačový tomograf (CT) v kežmarskej nemocnici. Plne digitálny 16 vrstvový CT prístroj disponuje vysokou rozlišovacou schopnosťou vďaka čomu dodá lekárom viac informácií v podstatne kratšom čase. Toto moderné zariadenie je schopné na základe jediného skenovania, vyhotoviť množstvo snímok, ktoré je schopné spracovať aj trojrozmerne. Prístroj má množstvo ďalších nesporných výhod a technických vymožeností, dokáže napríklad optimalizovať dávku žiarenia a diagnostik má možnosť  upraviť si 3 D obraz podľa potreby. „Vyšetrenie na počítačovom tomografe predstavuje pre telo radiačnú záťaž, ktorú je možné týmto prístrojom znížiť, aj pri zachovaní dostatočného rozlíšenia pre hodnotenie. To považujem za veľmi dôležité. Súčasťou dodávky je špičková popisovacia stanica, ktorá slúži lekárom na spracovanie získaných obrazov a ich rekonštrukcie,“ vysvetľuje primárka rádiodiagnostického oddelenia levočskej nemocnice MUDr. Elena Loumová.

Späť