Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Výťažok z benefičného futbalové turnaja prispeje k vybudovaniu nových nadštandardných izieb pre detských pacientov v Levoči

15.6.2015

Sedem osobností slovenského hokeja, traja Majstri Slovenska a víťazi Pohára AS Trenčín vo futbale, a šesť zamestnancov nemocnice a mesta Levoča sa včera, 14. júna, stretli na benefičnom turnaji, ktorého výťažok bude použitý na spolufinancovanie pri tvorbe nadštandardných izieb detského oddelenia. Benefičný futbalový zápas zorganizovala Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, v spolupráci s mestom Levoča. V tíme majstrov Slovenskej republiky 2014/2015 a víťazov Slovenského pohára 2014/2015 si zahrali brankár Igor Šemrinec, Matúš Bero, Lukáš Skovajsa a v tíme hokejistov hrali Ľuboš Bartečko, Jaroslav Obšut, Martin Kuľha, Miroslav Škovira, Marek Zagrapan, Denis Godla, a Dušan Brincko. Na akcii sa vyzbieralo 938 eur.

V zápase si zmerali sily 3 družstvá. Jeden tím tvorili zamestnanci levočskej nemocnice na čele s riaditeľom a Fortuna-ligovým futbalovým rozhodcom Miroslavom Jaškom spolu so zamestnancami mesta Levoča, proti druhému tímu a to profesionálnym futbalistom z AS Trenčín a tretí tím bol zostavený z osobností slovenského hokeja. „Chcel by som sa touto cestou veľmi pekne poďakovať všetkým partnerom, ktorí nám s organizáciou akcie pomohli a veľká vďaka patrí aj sponzorom, ktorí prisľúbili poskytnutie chýbajúcich finančných prostriedkov na zakúpenie potrebných prístrojov. Ďakujem tiež všetkým futbalistom a hokejistom ako aj zamestnancom nemocnice a mesta za účasť v hre, ktorá pomôže tým najmenším,“ uviedol Mgr. Miroslav Jaška.

V rámci zápasu prebehla dražba dresov všetkých zúčastnených hráčov a originálnymi autogramami. „Cieľom vybudovania celkom nových moderných nadštandardných izieb bude zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre pacientov tohto regiónu. Možnosťou využitia nových izieb budú môcť s našimi najmenšími pacientmi ostať aj rodinní príslušníci, vysvetlil riaditeľ s tým, že by zároveň došlo  aj k výmene podlahových krytín, dverí, vybudovania nových sociálnych zariadení a zakúpeniu nového nábytku.

Počas zápasu bol záujemcom zdarma zmeraný krvný tlak a boli dražené dresy. Bola aj súťaž – do hľadiska boli hodené 3 tenisové loptičky. Tí, ktorí ich chytili kopali špičkovému brankárovi Igorovi Šemrincovi pokutový kop a ten kto mu dal najviac gólov vyhral jeho dres. „Každá investícia, ktorá sa v našej nemocnici uskutoční, je pre obyvateľov nášho mesta obrovským prínosom. Ako všetci vieme, deti sú najcitlivejšie a aj napriek tomu, že musia ostať hospitalizované v cudzom prostredí, tieto nadštandardné izby umožnia im aj ich rodinným príslušníkom väčší komfort a mnohokrát rýchlejšie zlepšenie zdravotného stavu. Preto sme sa rozhodli túto akciu pomôcť usporiadať,“ povedal primátor Levoče PaedDr. Milan Majerský.

Za minulé roky sa v rámci benefičných podujatí vyzbieralo viac ako 2400 EUR, z ktorých  bol výťažok použitý na kúpu moderného neurologického prístroja, ktorý pomáha v liečbe ochorení a bolestí chrbtice. Prístroj v hodnote 8 tisíc dolárov už rok slúži pacientom levočskej nemocnice ako jeden z mála svojho druhu na Slovensku. V minulom roku sa zakúpil profesionálny  ultrazvukový inhalátor Omron a inhalačný prístroj s UltraAIR technológiou, ktoré pomôžu detským pacientom pri liečbe akútnych, ale aj chronických ochorení dýchacích orgánov, hlavne subglotických laryngitíd, laryngotracheitíd, bronchopneumónií či bronchiálnej astmy. „Sme radi, že sa k tejto už každoročnej benefičnej akcii pridali zamestnanci nemocnice, Mesta Levoča a tiež nás veľmi teší účasť výborných futbalistov a hokejistov, ktorí nielen reprezentujú naše obce, mestá, krajinu, ale ukázali opäť  veľké srdce,“ uzavrel riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška.

Späť