Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Vedenie levočskej nemocnice obdarovalo na MDD všetky deti v nemocnici

1.6.2015

Vedenie Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, dnes, 1. júna, obdarovalo k sviatku medzinárodného dňa detí (MDD) 20 detí hospitalizovaných v nemocnici. Na dvere detského oddelenia zaklopal riaditeľ, ktorý všetky detičky obdaroval čokoládkou.

MDD je sviatok všetkých detí, ktorí sa na Slovensku slávi od roku 1952 s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. „Darovaním čokolády každému dieťaťu v našom zdravotníckom zariadení sme sa snažili aspoň na chvíľku rozveseliť najmenších pacientov, aby zabudli na to, kde sa práve nachádzajú,“ povedal riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška s tým, že deti, ktorým to zdravotný stav dovoľoval, si čokoládu ihneď odbalili a zjedli. Iné, ktorým bola podávaná liečba, si sladkosť nechali na neskôr.

Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) vo Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. „Som príjemne prekvapená prístupom vedenia nemocnice. V mene všetkých našich hospitalizovaných pacientov veľmi pekne ďakujem za darovanú sladkosť, ktorá v deťoch vyvolala príjemné prekvapenie,“ uviedla Mgr. Magdaléna Lesňáková, vedúca sestra detského oddelenia.

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny. Detské oddelenie poskytuje komplexnú liečebnú starostlivosť nemocnice II. typu o deti a dorast  v spádovom území okresu Levoča, ako aj pre blízke spádové oblastí ako je napr. Spišská Nová Ves, Krompachy a iné.

Späť