Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Detské oddelenie levočskej nemocnice má kompletne zazmluvnenú poskytovanú zdravotnú starostlivosť

30.4.2015

Detské oddelenie Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, má od apríla 2015 podpísanú zmluvu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre svojich najmenších pacientov od všetkých zdravotných poisťovní. Pre nemocnicu to znamená, že si zachová štandard poskytovania zdravotnej starostlivosti pre všetky vekové kategórie a bez existencie detského oddelenia by sa o tom nedalo hovoriť. Pre lekárov detského oddelenia to znamená určité odbremenenie od vypisovania zdôvodnení nutností akútnych hospitalizácií, čím ušetria určitý čas, ktorý môžu venovať hospitalizovaným detským pacientom.

„Zazmluvnením detského oddelenia Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, tak ako aj inými zdravotnými poisťovňami sa potvrdzuje dôležitosť oddelenia v tomto regióne. Vďaka finančným prostriedkom aj tejto zdravotnej poisťovne by sme chceli zrenovovať priestory a zakúpiť nové prístrojové vybavenie pre našich najmenších a najcitlivejších pacientov,“ povedal riaditeľ nemocnice, Mgr. Miroslav Jaška.

Na detskom oddelení bolo v roku 2014 odliečených 1102 pacientov a počas prvého štvrťroka tohto roku bolo hospitalizovaných 301 detí s prevahou ochorení dýchacích orgánov /zápaly pľúc, obštrukčné zápaly priedušiek, astmatické záchvaty, laryngitídy/, ale aj ochorenia tráviacich orgánov spojených s dehydratáciou. „Vzostup sme tohto roku zaznamenali v nutnosti aplikácie transfúzií pri liečbe závažných anémií z nedostatku železa, ktoré boli neúspešne liečené ambulantne alebo boli komplikáciou iných základných chorôb. Na oddelení liečime detských pacientov všetkých vekových kategórií od novorodencov až po adolescentov do veku 19. rokov. Som rád, že nám Všeobecná zdravotná poisťovňa podpísaním zmluvy zjednodušila administratívnu prácu,“ uviedol primár detského oddelenia, MUDr. Martin Tkáč s tým, že získaný čas budú môcť lekári využiť v prospech detských pacientov, prípadne sa viac venovať aj sprevádzajúcim rodičom, ktorých budú môcť lepšie oboznámiť s problematikou choroby ich dieťaťa.

Detské oddelenie poskytuje komplexnú liečebnú starostlivosť nemocnice II. typu o deti a dorast v spádovom území okresu Levoča, ako aj pre blízke spádové oblastí ako je napr. Spišská Nová Ves, Krompachy. „Na oddelenie je možné prijať s dieťaťom i zdravú sprevádzajúcu osobu. Na tento účel máme vytvorené samostatné izby aj izby s vyšším štandardom,“ uzavrel primár.

Späť