Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica vytvorila na internom oddelení priestory na nové nadštandardné izby a priestory pre zdravotnícky personál

10.4.2015

Na ďalšiu novinku sa môžu tešiť pacienti Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, ktorá dnes, 10. apríla 2015, slávnostne otvorila celkom nové, priestranné a moderne zariadené nadštandardné izby na internom oddelení. Nadštandardne boli zrenovované aj priestory pre zdravotnícky personál interného oddelenia a personál hematologicko-transfúzneho oddelenia. Pacienti oddelenia získali v modernizovaných priestoroch väčší komfort zdravotnej starostlivosti a zdravotnícky personál zlepšené pracovné podmienky. Nemocnica investovala do renovácie viac ako 30 tisíc eur.

Dnešného slávnostného otvorenia nadštandardných izieb pre pacientov interného oddelenia a priestorov pre zdravotnícky personál a prestrihnutia pásky sa zúčastnil predseda predstavenstva, generálny riaditeľ spoločnosti AGEL a.s. MUDr. Ján Dudra, Ph.D., MPH, primátor mesta Levoča PaedDr. Milan Majerský, predseda predstavenstva a riaditeľ Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča Mgr. Miroslav Jaška a primárka interného oddelenia MUDr. Mária Orolínová. Všetci prítomní ocenili vytvorenie príjemného a moderného prostredia pre pacientov i pracovného zázemia pre zdravotnícky personál, čo sa iste prejaví aj v kvalite poskytovanej starostlivosti pre pacientov z Levoče  a okolia. „Táto renovácia je len začiatkom nášho plánu, ktorým je v budúcnosti vybudovať ambulantné centrum pre internistické odbory,“povedal pri slávnostnom otvorení riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška.

Dve nové izby, z ktorých je jedna 1-lôžková a jedna izba je 2- lôžková, boli zriadené vzhľadom k neustále rastúcemu záujmu o túto službu zo strany pacientov a ich rodiny. Izby sú zariadené plne polohovateľnými posteľami, modernými nočnými stolíkmi, vstavanými skriňami, sedacími súpravami a vlastnými kuchynkami. Komfort pacientom poskytujú aj samostatné sociálne zariadenia, chladničky, televízie a samozrejmosťou je aj možnosť Wi-fi pripojenia na internet. „Cieľom vybudovania celkom nových moderných nadštandardných izieb bolo zabezpečenie výnimočnej kvality a komfortu pre pacientov tohto regiónu,“ uviedol riaditeľ nemocnice Mgr. Miroslav Jaška s tým, že došlo k výmene podlahových krytín, okien, dverí a k zakúpeniu kompletne nového zariadenia s použitím  exkluzívnych materiálov.

Kompletnou renováciou prešla aj lekárska izba, ktorá bude poskytovať zázemie 7 lekárom interného oddelenia. Ďalej sa zmodernizovala izba pre primárku, samostatná izba pre  vrchnú a staničnú sestru interného oddelenia, miestnosť pre zdravotnícky personál Hematologicko-transfúzneho oddelenia (HTO) a sociálne zariadenie pre pacientov HTO a Oddelenia klinickej biochémie. „V rámci tejto modernizácie sme vymenili podlahy, dvere, vymaľovali sa priestory v miestnostiach a zakúpil sa nábytok, čo významne zvýši komfort aj pre personál oddelení,“ dodal riaditeľ.

Na internom oddelení je momentálne hospitalizovaných 40 pacientov, ktorí sa môžu tešiť  rozšíreniu našich služieb. „Možnosťou využitia nových nadštandardných izieb sa zvýši komfort pacientov, ktorí preferujú byť na izbe osamote, mať svoje vlastné sociálne zariadenie a nemusia sa dostávať do kontaktu s inými pacientami,“povedala primárka oddelenia MUDr. Mária Orolínová s tým, že oddelenie zabezpečuje diagnostiku, liečbu a rehabilitáciu pacientov z internými chorobami zo spádu a tiež pacientov preložených z iných oddelení nemocnice aj z iného spádového územia.

Interné oddelenie je výnimočné dostupnosťou služieb a veľmi promptným vybavením pacientov, pretože v budove sídlia špecializované ambulancie ako všeobecná interná, kardiologická, diabetologická a ambulancia funkčnej diagnostiky. Súčasne je v budove i Hematologicko-transfúzne oddelenie a Oddelenie klinickej biochémie. Na všetkých ambulanciách pracujú erudovaní lekári s vyššími, alebo nadstavbovými špecializáciami.

História interného oddelenia sa začala písať v Levočskej nemocnici od roku 1936. Nachádza sa tu 45 lôžok a je tu zamestnaných 32 špecializovaných lekárov a sestier vrátane primárky MUDr. Márie Orolínovej, ktorá pracuje v nemocnici v pozícii lekára už od roku 1981 a ako primárka interného oddelenia od roku 2009.

Hematologicko - transfúzne oddelenie pozostáva z hematologického laboratória, transfúzneho oddelenia a hematologickej ambulancie. Hematologické laboratórium vykonáva širokú paletu hematologických vyšetrení, transfúzne oddelenie je zamerané na odbery krvi od darcov krvi a výrobu transfúznych výrobkov. Hematologická ambulancia pri oddelení poskytuje ambulantné diagnosticko-liečebné služby pre pacientov Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča a spádovú oblasť tejto nemocnice, ako aj konziliárne služby pre hospitalizovaných pacientov iných oddelení.

Späť