Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Detských pacientov levočskej nemocnice obdarovali Maltézski rytieri

11.3.2015

Maltézski rytieri venovali ďalší humanitárny dar Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL, v hodnote 7 tisíc eur. Celkom 17 kusov detských polohovateľných postieľok od dnes, 11. marca 2015, slúžia a zvyšujú pohodlie našim najmenším hospitalizovaným pacientom.

„Prednosťou nerezových polohovateľných detských postieľok  je predovšetkým polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy malého pacienta, výšková nastaviteľnosť, ľahká manipulácia tým, že sú na kolieskach pomáha personálu detského oddelenia pri prebaľovaní, podávaní liečby a premiestňovaní detí. Súčasťou postelí sú matrace v bezchybnom stave, ktoré sú chránené proti poškodeniu,“ uviedla vedúca sestra, Magdaléna Lesňáková.

Nerezové postieľky sú vo výbornom stave a veľmi pohodlné.  „Som rád, že vďaka spolupráci s Rádom Maltézskych rytierov zvyšujeme pohodlie aj najmenších a najcitlivejších pacientov hospitalizovaných v našej nemocnici,“dodal Mgr. Jaška s tým, že tento humanitárny dar bol už štvrtou dodávkou zo Švajčiarska.

Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča vyhlásila aj v tomto roku akciu „Prispejte 2%“ na rekonštrukciu detského oddelenia. „Vďaka týmto prostriedkom by sme radi ešte v tomto roku investovať do dokončenia výmeny okien, obkladov, dlažby, elektrotechniky, vymaľovania izieb, prebudovania sociálnych zariadení a tak zvýšiť komfort najmenších pacientov,“ uzavrel riaditeľ.

Levočská nemocnica pokračuje v nastúpenom trende skvalitňovania poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Detské oddelenie poskytuje komplexnú liečebnú starostlivosť nemocnice II. typu o deti a dorast kde je momentálne 14  pacientov a 5 doprovodov všetkých vekových kategórií.  Na oddelenie je možné prijať s dieťaťom i zdravú sprevádzajúcu osobu.

Späť