Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

V Levoči sa opätovne stretli odborníci v zdravotníctve

7.12.2017

Viac ako päťsto odborníkov z radov lekárov, sestier a medicínsko – technických pracovníkov sa dnes, 7. decembra, zišli v Mestskom divadle v Levoči na 27. ročníku Levočského lekárskeho dňa a na IX. Odbornej konferencii sestier a medicínsko-technických pracovníkov pri príležitosti 117. výročia vzniku nemocnice, ktoré organizovala Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL. Počas odborných seminárov si lekárski odborníci vymenili skúsenosti a nové poznatky z rôznych odborov, sestry a medicínsko-technickí pracovníci z oblasti ošetrovateľskej starostlivosti, rôznych spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek.

Počas dňa odzneli prednášky z rôznych špecializačných odborov a od prednášajúcich z Univerzitnej nemocnice Košice, Fakultnej nemocnice Prešov, Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku, Železničného zdravotníctva Košice, Šrobárovho ústavu detskej tuberkulózy, Laboratoře AGEL i lekárov a sestier z levočskej nemocnice.

Lekárske publikum najviac oslovili odborné výklady o mnohopočetných hemangiónov u novorodencov, bolestiach hlavy v detskom veku a súčasných postupoch v diagnostike a liečbe sclerosis multiplex. Sestry prioritne venovali pozornosť problematike štandardov v zdravotníctve. V tejto sekcii najväčší ohlas a diskusiu zaznamenala prednáška na tému slovenská sestra v zahraničí.

V programe seminára o laboratórnej diagnostike rezonovali informácie o netradičných diagnostických možnostiach slín, výrazne zaujali aj novinky z oblasti rezistencie na antibiotiká. Skladba odborných prednášok, bola rozdelená na sekciu lekársku, sesterskú a sekciu medicínsko - technických pracovníkov.

„Každú sekciu viedli špecialisti, ktorí  vďaka  svojim skúsenostiam a vedomostiam patria k najlepším vo svojom odbore. Potreba vzdelávania napĺňa základy skvalitňovania a napredovania starostlivosti o pacienta vo všetkých smeroch. Sme radi, že na Levočský lekársky deň a IX Odbornú konferenciu sestier a medicínsko-technických pracovníkov každoročne príde odborná verejnosť nielen zo Slovenska ale aj zo zahraničia,“  uviedol MUDr. Martin Tkáč, primár detského oddelenia v levočskej nemocnici. Podujatie patrí k tým najdôležitejším, ktoré sa organizujú v regióne Spiš a má svoju dlhoročnú tradíciu.

Späť