Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočská nemocnica patrí podľa hodnotenia inštitútu INEKO medzi skokanov roka

16.12.2021

Nemocnica AGEL Levoča patrí podľa inštitútu INEKO medzi skokanov roka a so ziskom 5,6 bodov si polepšila najviac zo všetkých všeobecných hodnotených nemocníc v ankete Nemocnica roka 2021. Mimovládna nezisková organizácia INEKO hodnotila zdravotnícke zariadenia už po siedmykrát. Z 15. miesta nemocnica postúpila v rebríčku na 10. miesto. Oproti roku 2019 je polepšenie až o 10 priečok. Kategórie a vybrané ukazovatele boli kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačné skúsenosti lekárov, náročnosť diagnóz pacientov, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť.

„Jednoznačného skokana roka je tentoraz ťažké určiť. Bodovo, si najviac polepšili Nemocnica AGEL Levoča (+5,6 b.)…“ píše sa v tlačovej správe agentúry INEKO.  V roku 2019 bola levočská nemocnica, z celkového počtu 33 nemocníc, hodnotená vo svojej kategórii Všeobecné nemocnice na 20. priečke. Počas dvoch rokov zúriacej pandémie si postupne polepšila až o 10 priečok a v súčasnosti sa nachádza na 10. mieste. Podľa prieskumu je levočská nemocnica dokonca na 5. mieste v kategórii „spokojnosť pacientov.“

„Sme nesmierne radi, že naša nemocnica v hodnotení postúpila aj tento rok opäť vyššie. Veľmi nás teší aj pozitívne hodnotenie od našich pacientov, kde sme sa podľa prieskumu INEKO objavili už na piatom mieste. Nesmierna vďaka patrí najmä našim zdravotníkom, ale aj ostatným kolegom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľajú na fungovaní nemocnice. Je obdivuhodné, že sa nevzdávajú a každý deň siahajú na dno svojich síl. Ďakujeme im za ich prácu, trpezlivosť, obetavosť a odhodlanie. Bez nich by sme nemohli ani v rebríčku existovať,“ hovorí riaditeľ nemocnice Ing. František Lešundák.

Veľkou témou boli tento rok pre nemocnicu medializované informácie, podľa ktorých sa má transformácia a oklieštenie lôžok i oddelení v rámci avizovanej optimalizácie siete nemocníc dotknúť aj levočskej nemocnice. Vedenie nemocnice a mesta Levoča sa voči rušeniu nemocníc od začiatku ohradzujú. „Opodstatnenosť dnešnej podoby nemocníc je nesporná. Pre pacientov sú nemocnice dôležité a my  chceme pacientom zo širokého okolia poskytnúť celú škálu súčasných služieb, ktoré bude skvalitňovať a rozširovať,“ dodáva riaditeľ nemocnice AGEL Levoča, Ing. František Lešundák.

Späť