Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Levočskú nemocnicu navštívil Mikuláš až dvakrát

6.12.2016

Všeobecnú nemocnicu s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, navštívil Mikuláš dva dni po sebe. Tri dámy „mamičky“ prišli už včera na detské oddelenie, aby rozdali Mikulášske balíčky a spríjemnili najmenším pacientom deň. Študenti Strednej zdravotníckej školy Štefana Kluberta v Levoči, prezlečení za Mikuláša a anjelikov prišli rozveseliť všetkých pacientov nemocnice zase dnes, 6. decembra 2016.

„Príchod Mikuláša a jeho pomocníkov rozveselil všetky detičky a po krátkej chvíli bolo oddelenie plné radosti,“ uviedla vedúca sestra, Magdaléna Lesňáková s tým, že detičky Mikulášovi s úsmevom ďakovali.

Mikuláš a anjeličkovia tiež rozveseľovali pacientov na všetkých ostatných oddeleniach levočskej nemocnice. „Mikulášska nádielka je veľmi milé prekvapenie aj pre starších pacientov hospitalizovaných v nemocnici,“ povedal námestník riaditeľa MUDr. Peter Makara s tým, že aj takéto spríjemňovanie pobytu v nemocnici a malé obdarovanie nás všetkých teší.

História detského oddelenia sa začala písať v levočskej nemocnici od roku 1946. Nachádza sa tu 24 lôžok. Na oddelení pracuje 28 ľudí vrátane primára MUDr. Tkáča, ktorý pracuje v nemocnici na pozícii lekára už od roku 1980 a ako primár detského oddelenia od roku 2012. Detské oddelenie má 17 lôžok, kde je momentálne hospitalizovaných 20 pacientov od batoliat po teenagerov do 18 rokov.

Späť