Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Laboratórium levočskej nemocnice má nový analyzátor Dokáže vyšetriť až 135 rôznych parametrov

24.5.2021

Laboratórium Nemocnice AGEL Levoča má k dispozícii nový moderný analyzátor. Modulárna platforma analyzátorov série Cobas 6000 umožňuje zostavu rôznych výkonnostných stupňov. Rovnakou výmenou prechádzajú všetky laboratóriá siete nemocníc AGEL.

V levočskom laboratóriu vďaka modernému analyzátoru dokážu vyšetriť 135 rôznych parametrov z rôznych telových tekutín ako je sérum, plazma, moč, likvor, či extracelulárna tekutina. „Naša nová séria analyzátorov Cobas 6000 poskytuje analytické testy v odbore klinickej chémie a imunochémie. V diagnostike je to jednotka na trhu a vyniká najmä dobre premyslenou systematickosťou. Nové vybavenie je diagnosticky spoľahlivejšie a jeho ďalšou výhodou je aj to, že sa vďaka vysokej stabilite analytických setov zníži potreba opakovaných testov, čo prirodzene vedie k zníženiu nákladov. Analyzátor je svojimi parametrami ideálny pre stredné aj väčšie laboratóriá.  Vďaka skúsenostiam z predchádzajúcich rokov, kedy už naše oddelenie bolo vybavené Cobasmi nižších radov sa personál pomerne rýchlo popasoval i s inovovaným softvérom,“ informuje vedúca laboratória Nemocnice AGEL Levoča Mgr. Gabriela Bajzátová.

Pre zabezpečenie čo najširšej palety vyšetrovaných parametrov došlo v rámci laboratórií AGELLABU v období posledných dvoch rokov k  zjednoteniu Laboratórneho informačného systému, čo si vyžaduje rovnaké technické zázemie, či  už hovoríme o hardvérom alebo softvérovom vybavení. Na to plynulo nadväzuje používanie rovnakého diagnostického materiálu, čím by sa v celej sieti mali uvádzať výsledky v rovnakých jednotkách a s rovnakými referenčnými hodnotami.

Uľahčuje to vzájomnú komunikáciu a diagnostiku medzi jednotlivými pracoviskami nielen v rámci siete AGEL, ale ide aj o prípravu na odosielanie výsledkov do e-Labu.

Späť