Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

+421 53 3332 111 - Spojovateľ
+421 53 3332 211 - Callcentrum RDG

O nemocnici

Vývoj pandémie v levočskej nemocnici kulminuje, nemocnica sa stará o 33 pacientov s koronavírusom

29.3.2021

Nemocnica AGEL Levoča robí všetko preto, aby situáciu vo vývoji pandémie koronavírusu zvládla. Oproti iným zariadeniam tu zatiaľ nezaznamenali pokles pacientov, ale chod nemocnice majú zdravotníci pod kontrolou. Vzhľadom na situáciu v regióne nemocnica vypomáha aj okolitým zdravotníckym zariadeniam. V nemocnici naďalej platia prísne protiepidemiologické opatrenia, zákaz návštev a nemocnica poskytuje len akútnu zdravotnú starostlivosť.

Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 30 covid pozitívnym pacientom, vážny stav si u 3 vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Levoča Ing. Viktor Halíř s tým, že vyššie číslo pacientov ako za uplynulé obdobie je kvôli tomu, že nemocnica prijímala pacientov aj z iných nemocníc. Pozitívnejšie sú čísla covid pozitívnych zamestnancov. „Na PN kvôli koronavírusu máme 5 kolegov, 14 ďalších je v karanténe,“ dodal riaditeľ.

Levočská nemocnica za uplynulý týždeň vykonala 334 PCR testov, pozitivita sa pohybuje na úrovni 15%. „Z 1273 antigénových testov bolo 16 testovaných pozitívnych,“ dodal Ing. Halíř. Nemocnica už v rámci vakcinačného centra zaočkovala prvou dávkou 2022 ľudí vakcínou Pfizer BioNTech a 70 ľudí druhou dávkou vakcíny moderna. Zo zamestnancov nemocnice je zaočkovaných už 317 druhou dávkou.  

Levočská nemocnica aj naďalej poskytuje možnosť dať sa bezplatne otestovať antigénovými testami, alebo pre samoplatcov aj RT PCR testami, alebo šetrnejšími PCR testami zo slín. V každom prípade je potrebné sa vopred objednať prostredníctvom webu www.korona.gov.sk respektíve www.agellab.sk.

Späť